Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU ry

Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU ry tukee munuais- ja maksasairauksiin sairastuneiden ja elinsiirron saaneiden sekä heidän läheistensä hyvinvointia ja ajaa heidän oikeuksiaan.

Yhdistys tarjoaa vertaistukea, joka auttaa sairastuneita, elinsiirron saaneita ja heidän läheisiään selviytymään sairauden eri vaiheissa. Vertaistukijat ovat vapaaehtoisia ja saaneet tehtävään koulutuksen. Yhdistyksessä on myös useita koulutettuja kokemustoimijoita, jotka kertovat kokemuksistaan erilaisissa oppilaitoksissa, haastatteluissa ja koulutustapahtumissa.

Yhdistys järjestää retkiä ja virkistystapahtumia eri-ikäisille ja eri sairaustaustoista oleville. Tarjolla on myös alueittain järjestettävää paikallistoimintaa. Yhdistyksen liikuntatoiminta sisältää säännöllisesti kokoontuvia liikuntaryhmiä ja yksittäisiä liikuntatapahtumia.

Yhdistys jakaa tietoa munuais- ja maksasairauksista sekä niiden ennaltaehkäisystä. Se on myös mukana elinluovutusten edistämiseen tähtäävässä tiedotustoiminnassa. Yhdistys julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää UUMU-lehteä, joka jaetaan sekä jäsenille että munuais- ja maksasairauksien hoitoyksiköihin.

Yhdistys tekee aktiivista edunvalvontatyötä seuraamalla munuais- ja maksapotilaiden sekä elinsiirron saaneiden hoidon saatavuutta ja laatua. Yhdistys tekee paikallista ja valtakunnallista vaikuttamistyötä yhdessä Munuais- ja maksaliiton sekä muiden vammais- ja potilasjärjestöjen kanssa.


Palvelemme kielillä

Suomi

Toimiala

Sairaus- ja potilasyhdistykset, Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin yhdistykset

Teemat

vertaistuki, vertaistoiminta, kokemusasiantuntijuus, vapaaehtoisuus, kansanterveys, sosiaali ja terveys, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, muu

Asiasanat

Munuaissairaudet, Maksasairaudet, vertaistuki, vertaistukitoiminta, vertaisryhmiä, vertaisryhmiä sairastuneille

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Runeberginkatu 15 A 1

    Runeberginkatu 15 A 1, 00100 Helsinki

Yhteystiedot

Kotikunta: Helsinki
Sähköposti:
sihteeri@uumu.fi
Puhelin: 050 449 7744

Lisätietoa verkossa

UUMU ry

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Helsinki, Kauniainen, Espoo, Vantaa, Kerava, Kirkkonummi, Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Porvoo, Pornainen, Sipoo, Hyvinkää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Järvenpää, Tuusula, Karkkila, Lohja, Siuntio, Vihti, Hanko, Inkoo, Raasepori

Runeberginkatu 15 A 1

Runeberginkatu 15a, Helsinki, Suomi

Liitteet