Sporttikummitoiminta

20.09.2021 - 31.12.2022 / Virkistys, Yksilöllinen tuki / Pelastakaa Lapset ry

Toimintaa järjestetään

Kuukausittain:

Pelastakaa Lasten Sporttikummitoiminnan tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria mielekkääseen vapaa-ajan tekemiseen, liikkumiseen ja harrastamiseen yhdessä sporttikummin kanssa.

Sporttikummi on vapaaehtoinen aikuinen, joka kannustaa lasta liikkumaan monipuolisesti ja tapaa lasta noin 1–4 kertaa kuukaudessa yhteisen tekemisen parissa. Hän on tarvittaessa mukana lapsen harrastuksessa tai auttaa lasta harrastuksen aloittamiseen. Sporttikummi tsemppaa, tukee ja toimii yhdessä lapsen kanssa!

Toiminta on tarkoitettu 4-17-vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden omilla vanhemmilla on rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan ja harrastamaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa. Sporttikummitoiminta on perheille maksutonta. Sporttikummitoiminnata voi pyytää lisätietoa Pelastakaa Lasten nettisivujen kautta.

Sporttikummitoiminta on tarkoitettu ehkäiseväksi ja varhaiseksi tueksi lapsiperheille. Tuki on tarjolla lapsille, joilla ei ole sosiaalihuollon tai lastensuojelun asiakkuutta kunnassa. Sosiaalihuollon ja lastensuojelun asiakkaina olevilla perheillä on mahdollisuus tukipalvelujen saamiseen sosiaalitoimen kautta.

Sporttikummin ei tarvitse olla valmentaja tai urheilija. Riittää, että omaa liikunnallisen asenteen ja on halukas antamaan aikaansa lapselle. Sporttikummina voi toimia myös oman lapsen joukkuetoverille. Sporttikummit saavat tehtävään valmennuksen.

Toiminta-alue

Alue
Valtakunnallinen, Uusimaa, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Karjala, Pirkanmaa, Keski-Suomi, Varsinais-Suomi

Kunta
Helsinki, Espoo, Joensuu, Jyväskylä, Kauniainen, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa, Kuopio

Teemat

kaveritoiminta, lapsuus ja perhe-elämä, nuoruus, osallisuus, urheilu ja liikunta, virkistys, ystävä- ja viriketoiminta

Asiasanat

Sporttikummi, sporttikummitoiminta, tukihenkilö, tukihenkilötoiminta, lapset ja nuoret, lapset, harrasteliikunta, lapsiperheet, hyvinvointi

Kohderyhmä

lapset ja nuoret, perheet

Ikäryhmä

leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Hinta

Tapahtuma on maksuton