Auttava puhelin ikääntyville omaishoitajanaisille

01.06.2020 - 31.12.2022 / Yksilöllinen tuki / Tunne voimavarasi -hanke

Toimintaa järjestetään

Ma
12:00 - 14:00
To
12:00 - 14:00

Omaishoitaja – huolestuttavatko omat tunteesi, käytöksesi ja voimavarojesi väheneminen? Kiristyykö pinnasi ja koetko välillä vaikeaksi hillitä itseäsi?

Maanantaisin ja torstaisin klo 12–14 puh. 044 2711 188 päivystävä Tunne voimavarasi -hankkeen auttava puhelin tarjoaa kuuntelevaa korvaa ja tukea omien voimavarojen löytämiseen haastavissa omaishoitotilanteissa. Puhelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Puhelimeen voi soittaa myös nimettömästi.

Läheisen hoitaminen saattaa herättää voimakkaita ja ristiriitaisia tunteita. Vaikka päällimmäisinä tunteina olisivat rakkaus ja hellyys tai velvollisuudentunto, moni kokee samanaikaisesti myös vihan ja avuttomuuden tunteita. Voi olla vaikeaa hyväksyä muutokset rakkaan ihmisen käytöksessä ja toimintakyvyssä ja kantaa yksin hoitovastuuta. Hankalilta tuntuville tunteille on hyvä antaa tilaa ja purkaa niitä jonkun luotettavan henkilön kanssa. Yhtä tärkeää on vahvistaa iloa ja voimavaroja tuovia asioita omassa arjessa.

Tunne voimavarasi – Ikääntyvien omaishoitajanaisten aggressio voimavaraksi (2020–2022) on Miina Sillanpään Säätiön, Maria Akatemian, Kuntoutussäätiön ja Omaishoitajaliiton yhteishanke, jota koordinoi Miina Sillanpään Säätiö.

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, mielenterveys, omaistoiminta, päivystys- ja kriisityö

Kohderyhmä

eläkeläiset, läheiset ja omaiset, naiset

Ikäryhmä

ikäihmiset (63-79 v.)

Valtakunnallinen

Kyllä

Hinta

Tapahtuma on maksuton