Kiitolliset kissat -taidenäyttely

08.01.2019 - 31.01.2019 / Muu, Virkistys / EJY ry

Toimintaa järjestetään

Ma
9.00-16.00
Ti
9.00-16.00
Ke
9.00-16.00
To
9.00-16.00
Pe
9.00-16.00

Meillä on paljon asioita, joista voisimme olla kiitollisia, mutta usein keskitymme murehtimaan tulevaa taikka muistelemaan menneitä. Nyt kun tulevaisuuden kuvat on maalattu synkiksi, Kiitolliset kissat kehottavat meitä löytämään asioita, joita meillä on ja joista olemme kiitollisia. Tämän toivon kautta jokainen voi saada voimaa taistella paremman tulevaisuuden ja elämän puolesta.

Teos-sarjan lähtökohta on syntynyt meksikolaisista ex-votoista, pienistä maalauksista, joissa osoitetaan kiitollisuutta pyhimykselle siunauksesta tai selviytymisestä. Ex-votot eivät ole vain maalauksia, vaan eräänlaisia rukouksia. Perinne on alun perin tullut Meksikoon Euroopasta. Kun espanjalaisten ex-votojen maailma on elitistisempi ja keskittyy muun muassa isojen laivojen tarinoihin, meksikolaisessa perinteessä näkyy kyläläisten elämää ja suuria katastrofeja. Vanhimmat tunnetut meksikolaiset ex-votot on päivätty vuodelle 1704.

Perinteisessä ex-votossa tila jakautuu maan, tekstin ja taivaan välille, jolloin taivaaseen on sijoitettu pyhimyksen kuva. Maallisen ja jumalallisen kohtaamisen sijaan, Ennisofia Salmelan teoksissa maallinen kohtaa mustan kissan magian ja pyhimyksen tilalla teoksissa poseeraa kissa.

Perinteiset ex-votojen tekstiosuudet kertovat paljon kyläläisten lähtökohdista, eikä ole esimerkiksi lainkaan epätavallista löytää kirjoitusvirheitä tekstistä. Myös Kiitollisten kissojen tekstit on kirjoitettu vapaasti, ja virheiden on annettu tapahtua.

Kiitollisuuden aiheet taiteilija on kerännyt haastattelemalla lähipiiriään. Tekstit eivät ole suoria lainauksia, vaan yhdessä kuvan kanssa syntyneitä kokonaisuuksia.

Näyttelyvieraat voivat halutessaan jättää oman kiitollisuusaiheensa vieraskirjaan. Näin sarja jatkuu edelleen näyttelyn aikana ja sen jälkeenkin. Taiteilijalta on myös mahdollista tilata Kiitollinen kissa maalaus.

Ennisofia Salmela on kuvataiteilija, taidehistorioitsija ja kuraattori, jonka töitä on aiemmin ollut esillä Argentiinassa ja Perussa. Hän on opiskellut kuvataiteita La Platan yliopistossa (UNLP) Argentiinassa ja valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopistosta.

Osoitteet

  • EJYn Kansalaistoiminnankeskus

    Kauppamiehentie 6, Espoo, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Kaupunginosa / Kylä
Tapiola (Hagalund)

EJYn Kansalaistoiminnankeskus

Kauppamiehentie 6, Espoo, Suomi

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kulttuuri ja taide, käden taidot, messut ja näyttelyt, muu, tapahtuma, virkistys, ympäristö, luonto ja eläimet

Avainsanat

kuvataide, kuvataidenäyttelyt, taide, taide ja kulttuuri, Taide ja luovuus, taidegalleria, taidekerho, taidenäyttelyt, näyttelyt

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, asiakkaat, asunnottomat, eläkeläiset, järjestötoimijat, jäsenet, kaikille, kokemusasiantuntijat, kuntalaiset, kuntoutujat, lapset ja nuoret, liikuntarajoitteiset, läheiset ja omaiset, maahanmuuttajat ja pakolaiset, miehet, naiset, opiskelijat, pariskunnat, perheet, pitkäaikaissairaat, potilaat, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, työssäkäyvät, työttömät, vammaiset ja invalidit, vapaaehtoiset, veteraanit, viranomaiset ja kumppanit, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

kaikenikäiset, vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Lisätiedot

Ennisofia Salmela
ennisofiasalmela@gmail.com

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan saavutettavuus

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Tilaan pääsee rollaattorilla
  • Tilassa on induktiosilmukka
  • Tilassa on inva-wc
  • Pysäköintimahdollisuus