Läksyapua maahanmuuttajataustaisille etäkoululaisille

25.03.2020 - 31.05.2020 / Muu, Yksilöllinen tuki / Resurssipankki-hanke

Toimintaa järjestetään

Maahanmuuttajaopiskelijat tarvitsevat tukea ja ohjausta koulutehtäviensä kanssa etenkin nyt korona-aikana. Tarvetta on niin lapsilla kuin aikuisillakin. Olemme kehittämässä etäyhteyksillä toimivaa neuvontaa. Kyseessä vapaaehtoistyö, johon voit antaa aikaasi esimerkiksi tunnin viikossa tai tunnin päivässä tai mikä sinulle sopii. Ohjausta voit antaa oman aikataulusi mukaan aamupäivisin, iltapäivisin tai iltaisin. Kuitenkin odotamme, että sen, minkä lupaat, sen teet.

Voit käyttää itsellesi parasta ohjelmaa tähän, esimerkiksi WhatsApp, Zoom, Teams, Skype tai ihan vain puhelimella soittaminen. Näiden käyttöön on mahdollista saada ohjausta.

Lähinnä apua tarvitaan peruskoululaisten tehtäviin. Tuki tapahtuu selkeällä ja hitaasti puhutulla suomen kielellä. Tukea tarvitsevien kielitaidossa on paljon yksilöllistä vaihtelua, mihin kannattaa varautua.

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Raasepori, Lohja, Karkkila, Vihti

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kaveritoiminta, kotoutuminen, lapsuus ja perhe-elämä, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys, osallisuus, tukihenkilötoiminta, vapaaehtoisuus, verkkovertaistuki

Avainsanat

korona, korona-apu, verkkoauttaminen, etäopastus, etäopiskelu, etätyö, kotoutuminen, nuorten kotoutuminen ja työllisyys, etätuki, maahanmuuttajat, lapset

Kohderyhmä

lapset ja nuoret, maahanmuuttajat ja pakolaiset, opiskelijat, perheet, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautumistiedot

yhteydenotot:
Vapaaehtoistoiminnan ohjaaja Laura Malin
p. 0440 421 613
laura.malin@vihti.fi