MLL Uudenmaan piiri Perhekummitoiminta

17.09.2020 - 31.05.2023 / Harrasteryhmä, Koulutus/seminaari, Yksilöllinen tuki

Toimintaa järjestetään

Vapaaehtoiseksi lapsiperheen arkeen?

Sinua tarvitaan, sillä monet lapsiperheet odottavat omaa perhekummia. Perhekummi tarjoaa tukea perheelle olemalla mukana perheen arkisissa asioissa. Toisinaan kaivataan juttuseuraa, ulkoilukaveria perheen kanssa, lisäkäsiä arjessa apuna tai vaikka lisäsyliä lapselle. Antamalla pienen hetken aikaasi autat konkreettisesti lapsiperhettä. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri kouluttaa vapaaehtoisia perhekummeja lapsiperheille. Sinä voit olla yksi heistä!

Keitä perhekummit ovat?
Perhekummit ovat luotettavia auttamisesta kiinnostuneita ja sitoutuneita vapaaehtoisia, jotka haluavat tukea lapsiperheitä. Vapaaehtoinen perhekummi on perheen apuna, olematta kuitenkaan lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai muu ammattilainen. Kaikki perhekummit haastatellaan ja he ovat käyneet MLL:n koulutukseen. He saavat myös ammattilaisen säännöllistä ohjausta ja tukea. Perhekummit noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita ja ovat vaitiolovelvollisia. Perhekummeilta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen.

Miten perhekummisuhde toimii?

Perhekummi tapaa perhettä tavallisesti joka toinen viikko noin 2-3 tuntia / kerta vuoden ajan perheelle tutussa ympäristössä. MLL:n koordinaattori on säännöllisesti yhteydessä sekä perheeseen että perhekummiin. Kummisuhteen lähtökohtana on vapaaehtoinen ja tasavertainen kumppanuus. Aloitustapaamisessa perhe, perhekummi ja MLL:n työntekijä sopivat yhdessä kummisuhteen tavoitteista.

Koulutus:

Perhekummikoulutus on 20 koulutustunnin kokonaisuus, sisältää lähiopetusta ja itsenäisiä tehtäviä.

Syksyn 2020 aikana useimmat koulutukset järjestetään ZOOM verkkoalustalla.

Ennen koulutusta haastattelemme toiminnasta kiinnostuneet.

Koulutus on maksuton eikä velvoita toimimaan perhekummina, mutta antaa tähän valmiudet. Perhekummimme saavat säännöllistä työnohjausta, lisäkoulutusta sekä vertaistukea.

https://uudenmaanpiiri.mll.fi/vapaaehtoisille/perhekummiksi/

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Helsinki, Vantaa, Sipoo, Kerava, Porvoo, Lohja, Nurmijärvi, Loviisa, Vihti, Kirkkonummi, Kauniainen, Järvenpää

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, lapsuus ja perhe-elämä, osallisuus, tapahtuma, tukihenkilötoiminta, vaikuttaminen, vapaaehtoisuus, vertaistoiminta, yhteistyö ja verkostot, ystävä- ja viriketoiminta

Asiasanat

mll, perhekummitoiminta, avoimet vapaaehtoistehtävät espoo, avoimet vapaaehtoistehtävät helsinki, avoimet vapaaehtoistehtävät kerava, avoimet vapaaehtoistehtävät nurmijärvi, avoimet vapaaehtoistehtävät loviisa, avoimet vapaaehtoistehtävät porvoo, avoimet vapaaehtoistehtävät vantaa, avoimia vapaaehtoistehtäviä lohja, avoimia vapaaehtoistehtäviä järvenpää

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, eläkeläiset, järjestötoimijat, lapset ja nuoret, maahanmuuttajat ja pakolaiset, miehet, naiset, opiskelijat, pariskunnat, perheet, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, työssäkäyvät, työttömät, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)