Omilleen vapaaehtoinen tukihenkilötoiminta

01.09.2021 - 31.12.2023 / Koulutus/seminaari, Vertaisryhmä, Virkistys, Yksilöllinen tuki / Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry

Toimintaa järjestetään

Omilleen-toiminta on vapaaehtoista tukihenkilötoimintaa sijaishuollosta itsenäistyville nuorille. Rekrytoimme ja koulutamme vapaaehtoisia aikuisia tukihenkilöiksi 16–17-vuotiaille lastensuojelulaitoksissa tai ammatillisissa perhekodeissa asuville nuorille. Vapaaehtoiset tukihenkilöt toimivat nuorten tukena itsenäiseen asumiseen siirtymisen ja jälkihuollon aikana.

Omilleen muutto on merkittävä elämänvaihe, johon tarvitaan usein aikuista rinnallakulkijaa. Vapaaehtoinen tukihenkilö tarjoaa nuorelle luotettavan aikuisen läsnäoloa, yhdessä tekemistä, kannustusta ja rohkaisua itsenäistymisvaiheessa.

Tukihenkilö ja nuori tapaavat tilanteen mukaan 1–3 kertaa kuukaudessa tehden erilaisia asioita, kuten harrastavat yhdessä, käyvät kulttuuri- ja urheilutapahtumissa tai tutustuvat uusiin paikkoihin. Yhdessäolo voi olla myös arkisempaa esimerkiksi juttelua kävelylenkin lomassa.

Tukihenkilönä toimimisesta kiinnostuneet haastatellaan ja valitut koulutetaan. Tukihenkilöiltä edellytetään vähintään 22 vuoden ikää, vakaata elämäntilannetta, mahdollisuutta sitoutua toimintaan sekä aikaa tavata nuorta. Tukihenkilöillä on mahdollisuus saada yksilöllistä ohjausta sekä osallistua vertaistapaamisiin ja virkistystoimintaan. Toiminta-alueena on pääkaupunkiseutu ja Uusimaa

Lisätietoja toiminnan koordinaattori Marissa Varmavuorelta:

marissa.varmavuori(a)ehja.fi / 045 843 9651

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Helsinki, Vantaa

Teemat

kaveritoiminta, nuoruus, tukihenkilötoiminta, vapaaehtoisuus

Kohderyhmä

lapset ja nuoret, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

Lisätiedot

Lisätietoja Omilleen-toiminnasta koordinaattori Marissa Varmavuorelta marissa.varmavuori(a)ehja.fi / 045 843 9651

Linkkejä

Facebook

Twitter

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Liitteet

Ilmoittautumistiedot

Marissa Varmavuori

Koordinaattori

Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry

Omilleen-toiminta

+358 458439651

marissa.varmavuori(a)ehja.fi