Porinaporukka – seuraa ja yhdessä tekemistä

01.10.2018 - 31.12.2021 / Harrasteryhmä, Muu ryhmämuotoinen tuki / Suomen Asumisen Apu ry

Toimintaa järjestetään

Ikäihmisille suunnattu, vapaaehtoisten luotsaama Porinaporukka-toiminta tuo yhdessä tekemistä ja seuraa espoolaisiin asuinyhteisöihin. Toiminnan tarkoituksena on tukea kotona asumista, lisätä yhdessäoloa ja vähentää yksinäisyyttä.

MITÄ PORINAPORUKKA-TOIMINTA ON?

Paikalliset porinaporukka-ryhmät muodostuvat lähialueen ihmisistä, korttelin ”omasta porukasta”. Ne suunnittelevat itse oman toimintansa ja tapaamisaikataulunsa mielenkiintonsa mukaan. Jossain asuinyhteisöissä Porinaporukka voi olla esimerkiksi kerran viikossa muutaman tunnin ajan kokoontuva kerho, jossa kahvitellaan ja vaikkapa visaillaan ja lauletaan yhdessä, toisessa yhteisössä taas sauvakävelyporukka reippailee ryhmänä säännöllisesti pari kertaa kuussa. Ajatuksena on, että toiminta olisi sellaista, mihin kaikkien on helppo osallistua. Vaikka toiminta on pääsääntöisesti suunnattu ikäihmisille, osallistua voi kuka vain paljon aikaa kotosalla viettävä asukas, joka kaipaa sisältöä arkeensa. Porinaporukkaan osallistuminen ei maksa mitään.

Tällä hetkellä kokoontuvat Porinaporukat:

  • Olarin Porinaporukka, tiistaisin klo 10–12, EMY:n kohtaamispaikka, Maapallonkatu 8 E–F (sisäänkäynti Maapallonkujan puolelta)
  • Mäkkylän Porinaporukka, joka toinen tiistai (parittomat viikot) klo 14–16, Postipuuntie 8:n kerhohuone (sisäänkäynti pihan puolelta, A-rapun kautta)
  • Kirkkojärven Porinaporukka, keskiviikkoisin klo 10–12, Espoonkatu 8 A (ent. palvelukeskuksen tilat)
  • Etelä-Leppävaaran Porinaporukka, torstaisin klo 10–12, Leppävaaran Elä ja asu -seniorikeskus, Säterinkatu 3

HUOM! Porinaporukat kokoontuvat poikkeusaikanakin, nyt etänä. Tapaamiset toteutetaan 4-6 hengen ryhmäpuheluin (puhelinporinat) ja verkossa zoom-yhteydellä (videoporinat) . Lisätiedot: porinaporukka@asumisenapu.fi tai 050 4700 374 (Laura). Tiedotamme kasvokkaisten ryhmätapaamisten jatkumisesta myöhemmin.

MITÄ PORINAPORUKAT ANTAVAT?

Porinaporukka-toiminta antaa asukkaalle mahdollisuuden osallistua yhteiseen toimintaan, tutustua naapureihin ja solmia uusia ystävyyssuhteita. Se tarjoaa mielekästä tekemistä pitkiin, joskus yksinäiseksi käyviin päiviin lähellä omaa kotia.

Porinaporukka-toiminta vahvistaa lähialueen asukkaiden kanssakäyntiä ja keskinäistä luottamusta, mikä lisää asumisviihtyvyyttä. Mikä olisikaan mukavampaa kuin tavata pihapiirissä tuttuja ja piipahtaa yhdessä torikahville tai saada apua kauppakassien kantoon! Porinaporukat luovat osaltaan myönteistä ilmapiiriä ja kannustavat yhteisöllisyyteen ja naapuriapuun myös varsinaisen toiminnan ulkopuolella.

MITEN PORINAPORUKKA PERUSTETAAN?

Porinaporukka-toimintaan tarvitaan innostuneita osallistujia, yhteisön lähellä sijaitseva maksuton ja mahdollisimman esteetön tila sekä vapaaehtoisia, jotka luotsaavat toimintaa. Yhteinen kokoontumispaikka voi olla esimerkiksi taloyhtiön kerhohuone, asukastupa tai muu lähistöltä löytyvä maksuton tila.

HALUATKO OLLA MUKANA PERUSTAMASSA PORINAPORUKKAA?

Haluaisitko vaikka ystäväsi tai naapurisi kanssa aloittaa porinaporukan omassa taloyhtiössäsi? Tai olisitko kenties halukas matkaamaan vähän pidemmällekin luotsaamaan ryhmää? Tiedätkö asuinalueen, joka kaipaisi porinaporukkaa? Ilmianna taloyhtiö tai kerro meille hyvä ideasi ja heittäydy kanssamme yhteisön innostamiseen!

Porinaporukka-toiminnan taustalla on Parempaa elämää lähitoiminnalla -hanke. Me autamme tilojen löytämisessä, ryhmien alun luotsaamisessa, toiminnasta tiedottamisessa ja yhteisen innostuksen luomisessa. Ota rohkeasti yhteyttä!

porinaporukka@asumisenapu.fi

Projektipäällikkö Milla Koski, 046 921 7738

Yhteisökoordinaattori Laura Annila, 050 4700 374

 

 

 

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Teemat

asukas- ja kylätoiminta, eläkeläistoiminta, harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, ikääntyminen ja veteraanitoiminta, osallisuus, vapaaehtoisuus

Kohderyhmä

eläkeläiset, kaikille, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Lisätiedot

porinaporukka@asumisenapu.fi

Milla Koski, 046 921 7738

Laura Annila, 050 470 0374

Linkkejä

Porinaporukka-toiminta

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Liitteet