Työelämämentoroinnin ryhmä koulutetuille maahan muuttaneille naisille, Matinkylä

08.09.2020 - 01.12.2020 / Kokous/tapaaminen, Muu ryhmämuotoinen tuki, Vertaisryhmä / Auroras-verkosto

Toimintaa järjestetään

Ti
17.30 - 19.30

Matinkylän Auroras-ryhmä kokoontuu tiistaisin 8.9.2020 alkaen, klo 17.30-19.30 asukastalo Kylämajalla Matinkylässä. Ryhmässä opitaan suomalaisessa työelämässä ja työnhaussa tarvittavia tietoja ja taitoja sekä työelämäsuomea.

Auroras-verkosto järjestää suomenkielistä työelämämentorointia maahan muuttaneille, koulutetuille naisille ja kotona lasten kanssa oleville äideille. Koulutettujen naisten ryhmiin voivat tulla mukaan naiset, jotka ovat kiinnostuneita keskustelemaan ja saamaan lisää tietoa suomalaisesta työelämästä ja työnhausta sekä vahvistamaan työelämässä tarvittavaa suomen kielen taitoa. Ryhmässä voi pohtia omaa osaamista ja tulevaisuuden suunnitelmia sekä verkostoitua.
Auroras-ryhmiin osallistuu niin opiskelijoita, työssäkäyviä kuin työtä etsiviä naisia. Ryhmää ohjaavat työelämää tuntevat vapaaehtoiset mentorit. Osallistujien koulutustason määrittelyksi riittää, että osallistuja kokee itse olevansa koulutettu nainen. Koulutuksen ei tarvitse olla korkeakoulutus ja se voi olla yhtälailla omasta lähtömaasta tai Suomesta. Ryhmän tavoitteena on työllistymisen tukeminen tai vaihtoehtoisten opiskelu-/työllistymismahdollisuuksien etsiminen.
Ryhmään otetaan uusia osallistujia kahdelle ensimmäiselle kerralle, sen jälkeen jatkamme suljetulla ryhmällä. Toivomme, että osallistujat osallistuvat yhteisiin tapaamisiin kerran viikossa 12 viikon ajan. Ryhmän toimintaa voidaan tarvittaessa toteuttaa myös etätapaamisina.

Osoitteet

  • Asukastalo Kylämaja

    Matinkatu 7, Espoo, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Kaupunginosa / Kylä
Matinkylä

Asukastalo Kylämaja

Matinkatu 7, Espoo, Suomi

Teemat

kotoutuminen, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, muu, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys, osallisuus, työllisyys, yhteistyö ja verkostot

Avainsanat

mentorointi, Työelämän suomen kieltä, aktiiviset työtähakevat, maahanmuuttajat, työelämänvalmiudet, työnhaku, aikuiset, aikuiskoulutus, vapaaehtoistyö maahanmuuttajat helsinki, Maahanmuuttajien työvalmennus, naiset, osaamisen tunnistaminen, hanketoiminta, hanketyö

Kohderyhmä

maahanmuuttajat ja pakolaiset, naiset, opiskelijat, työssäkäyvät, työttömät

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Lisätiedot

Maria Rannanheimo, hankekehittäjä: maria.rannanheimo@auroras.fi, p. 045 168 7421

Linkkejä

www.auroras.fi

Facebook: @aurorasverkosto

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittautumislomake Matinkylän Auroras-ryhmään: https://forms.gle/6Uvsfo2Az8oUtadc7

Lisätietoja kaikista pääkaupunkiseudun Auroras-ryhmistä löydät nettisivuiltamme: https://auroras.fi/paakaupunkiseutu/