Vertaisvierailut yhdistyksille: fasilitoitua vertaisoppimista ja tukea järjestötoiminnan kehittämiseen

01.01.2021 - 31.12.2021 / Kokous/tapaaminen, Muu, Muu ryhmämuotoinen tuki / EJY ry

Toimintaa järjestetään

Vertaisvierailu ontoimintamalli järjestöjen välisen vuoropuhelun lisäämiseksi. Se on fasilitoitu tutustumisen, vertaisoppimisen ja yhteistyön kehittämisen malli, jossa kaksi yhdistystä vierailevat toistensa luona.

Vierailut voidaan tarvittaessa toteuttaa myös etäyhteyden kautta. Vierailuille valitaan etukäteen aihe, josta ajatuksia halutaan vaihtaa. Yhdistykset voivat itse toivoa itselleen paria tai EJY voi auttaa sopivan yhdistysparin löytämisessä. Vierailuilla on mukanaEJYn työntekijä, joka fasilitoi keskustelua.  

Prosessiin kuuluu kaksi tapaamista. Lisäksi yhdistykset täyttävät etukäteen alkukyselyn, jossa kartoitetaan osallistujien toiveita vertaisvierailulle. Kahden vierailun välissä tehdään pieni välitehtävä, joka orientoi toiseen tapaamiseen. Lopuksi kerätään palaute.

Konkreettisia teemoja, joita jo toteutuneilla vertaisvierailuilla on käsitelty, ovat mm. vapaaehtoisten koulutuksen kehittäminen ja uudentyyppisten vapaaehtoisten tavoittaminen, viranomaisviestinnän ja -yhteistyön tehostaminen sekä uuden hankkeen käynnistäminen. Teeman voi ideoida myös vapaasti oman toiminnan tarpeiden tai toiveiden mukaisesti. 

Haluaako yhdistyksenne mukaan vertaisvierailulle?

Pohdi mihin järjestöön tai minkälaiseen toimintaan haluaisitte tutustua, kenen kanssa haluaisitte vaihtaa ajatuksia ja mistä aiheesta?

Täytä alustava kysely ja olemme teihin yhteydessä:   https://my.surveypal.com/Vertaisvierailu2021—alustava-ilmoittautuminen 

Huom! Alustava ilmoittautuminen ei vielä sido mihinkään.

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Teemat

asukas- ja kylätoiminta, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, vaikuttaminen, vapaaehtoisuus, varainhankinta ja rahoitus, vertaistoiminta, vertaistuki, viestintä, yhdistyksen sääntömääräinen toiminta, yhteistyö ja verkostot

Avainsanat

espoolaiset järjestöt, espoolaiset yhdistykset, Espoon Vapaaehtoisverkosto, Kumppanuushautomo, EJY, espoon järjestöjen yhteisö, järjestökehittäminen, vertaisoppiminen, työntekijöiden vertaistuki, järjestöyhteistyö, fasilitoitu yhteiskehittäminen, sparraus, järjestöviestintä, yhdistysten viestintä

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, järjestötoimijat, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautumistiedot

Ota yhteyttä lomakkeen kautta ja olemme sinuun yhteydessä:

https://my.surveypal.com/Vertaisvierailu2021—alustava-ilmoittautuminen