Yhteisö kaikille työikäisille kuntalaisille

02.10.2020 - 31.12.2021 / Muu ryhmämuotoinen tuki, Vertaisryhmä, Yksilöllinen tuki / Etelä-Suomen Klubitalot ESKOT ry

Toimintaa järjestetään

Ma
8:00-16:00
Ti
8:00-16:00
Ke
8:00-16:00
To
8:00-16:00
Pe
8:00-16:00

Nurmijärven Klubitalo on Klaukkalassa sijaitseva kaikille työikäisille kuntalaisille avoin kansalaisyhteisö. Meiltä saa tukea työllistymiseen, opintoihin sekä oman näköisen arjen löytymiseen. Toimintamme on maksutonta ja vapaaehtoista.

Yhteisömme arki koostuu yhdessä tehtävistä töistä, kuten lounaan valmistus, erilaiset tilojen ylläpitoon liittyvät tehtävät, asiointikäynnit, kokoukset ja hallinnolliset tehtävät (viestintä, kirjanpito, laskutus, asiakirjojen laatiminen ym.). Viikottain pidämme talokokouksen, jossa suunnittelemme ja päätämme yhteisöämme koskevista asioista sekä tulevista tapahtumista. Järjestämme myös vapaa-ajan toimintaa ja erilaisia ryhmiä kävijöiden toiveiden mukaisesti.

Toivomme kävijöidemme löytävän itselleen mieluisan tavan osallistua yhteisömme toimintaan sekä Klubitalomme kehittämiseen. Päivää rytmittävät kahvitauot, joissa käymme läpi ajankohtaisia teemoja rupattelun lomassa. Hyväksyvä, rento ja iloinen ilmapiiri on meille erityisen tärkeä asia.

Työvalmennus

Klubitalolla toimii kolme työvalmentajaa, joilta saa tukea ja ohjausta työllistymiseen. Talon arjessa voi ylläpitää ja harjoitella erilaisia työelämätaitoja, kuten kassakoneen käyttöä ja it-taitoja. Työvalmentajilta voi saada myös yksilöllistä tukea työn hakemiseen ja esimerkiksi työnhaun asiakirjojen tekoon. Katso lisää.

Opintojen tuki

Klubitalolta saa tukea opintoihin liittyvissä pulmissa ja kysymyksissä. Opintovalmentajan kanssa voit pohtia sinulle sopivia opiskeluvaihtoehtoja, täyttää hakemuksia ja käydä tutustumassa eri oppilaitoksiin. Opintojen etenemisessä tukena on myös opiskelijoiden vertaisryhmä sekä Get Stuff Done -ryhmä. Katso lisää.

Kansalaistoiminta

Klubitalollamme kaikki kuntalaiset voivat yhdessä toimien vahvistaa kansalaistaitojaan. Järjestämme erilaisia maksuttomia kursseja ja koulutuksia (Esim. IT-taidot, mindfulness) kävijöidemme toiveiden mukaan. Lisäksi haluamme aktivoida kaikkia kuntalaisia toimimaan yhdessä mm. järjestämällä yhteisiä korttelijuhlia, osallistumalla kunnan palveluiden kehittämiseen liittyviin foorumeihin sekä tekemällä yhteistyötä muiden kunnassa toimivien järjestöjen ja yhteisöjen kanssa.

Kansainvälisyys

Klubitaloja on useita satoja ympäri maailmaa. Eskot ry ja Nurmijärven Klubitalo toimivat tiiviinä osana niin kansallista Klubitaloverkostoa (Suomen Klubitalot ry) kuin myös kansainvälistä Klubitaloverkostoa (Clubhouse International). Osallistumme kansainvälisen Klubitaloverkoston järjestämiin vuosittaisiin seminaareihin ja teemme vierailuja muille taloille.

eKlubitalo

Koronapandemian vuoksi jouduimme keväällä 2020 siirtämään toimintamme nopeasti verkkoon. Tuolloin käynnistettiin virtuaalinen Klubitalotoiminta. eKlubitalo toimii etäyhteyksin kohtaamispaikkana, keskustelu- ja pohdinta-alustana, alustana kysymyksille ja ehdotuksille. eKlubitalon sisältöön pääsevät jäsenet vaikuttamaan ja luomaan itse sisältöä. Virtuaalinen yhteisö mahdollistaa vertaistuen myös poikkeusaikana.

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Nurmijärvi

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, mielenterveys, osallisuus, työllisyys, vaikuttaminen, vapaaehtoisuus, verkkovertaistuki, vertaistoiminta, vertaistuki, yhteistyö ja verkostot

Avainsanat

työllistyminen, opinnot, tasavertaisuus, vertaistuki, nurmijärvi yhteisöt, hyvinvointi, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, yhdessä tekeminen, toipuminen, toipumisorientaatio, klubitalo

Kohderyhmä

kuntalaiset

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Linkkejä

Nurmijärven Klubitalo

Nurmijärven Klubitalo - Klaukkala

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan esteettömyys

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Tilassa on inva-wc
  • Pysäköintimahdollisuus

Ilmoittautumistiedot

Koronan vuoksi toimintaamme voi osallistua toistaiseksi vain ennakkoilmoittautumisella talon numeroon: 040 838 0884