Harjoittelija ikäihmisten parissa tehtävän vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen

Opinnäytetyö, Projekti tai muu opintoihin liittyvä tehtävä, Työkokeilu/harjoittelu / EJY ry

Kiinnostaako sinua vapaaehtoistoiminnan kehittäminen ikäihmisten parissa? Opiskeletko kenties ammattikorkeakoulussa geronomiksi tai sosionomiksi? Tule harjoittelijaksi EJY:n koordinoimaan VESA-toimintaan!

VESA-toiminnan – vapaaehtoistoimintaa espoolaisten ikäihmisten avuksi – tarkoituksena on espoolaisten ikäihmisten ja vapaaehtoisena toimivien osallisuuden sekä aktiivisuuden lisääminen ammattimaisesti johdetun vapaaehtoistoiminnan avulla. Hankkeessa yhdistetään Espoon ikääntyneiden palveluissa toimivien vapaaehtoisten koordinoinnin ja toiminnan tilastoinnin tavat sekä toteutetaan kaikille yhtäläiset mahdollisuudet tukeen ja virkistykseen. 

VESA-toimintamallia toteutetaan yhteistyössä EJY:n ja Espoon kaupungin vanhustenpalveluiden, liikunta- ja kulttuuripalveluiden kanssa. Kohderyhmänä on espoolaiset yli 65-vuotiaat ikäihmiset sekä vapaaehtoisena toimivat. Toiminnan tavoitteena on se, että ikäihmisten ja vapaaehtoisena toimivien: 1) aktiivisuus ja voimavarat lisääntyvät kohtaamisissa, 2) yksinäisyys vähenee, 3) elämänhallinta säilyy ja elämään tulee sisältöä ja 4) toimintakyky säilyy ja vahvistuu.

Toiminnan tavoitteena on lisätä myös yhdistysten näkyvyyttä ja yhteistyötä. Tarkoituksena on se, että espoolaiset ikäihmiset ja vapaaehtoiset tuntevat yhdistysten toiminnan ja tulevat niiden toiminnan piiriin. Pyrimme myös tukemaan yhdistysten osaamista ja verkostoitumista mm. Espoon kaupungin vanhusten palveluiden sekä liikunta- ja kulttuuripalveluiden ikäihmisten palvelukokonaisuudessa.

Ota yhteyttä!

Kati Taipale, asiantuntija

VESA-toiminta/Vapaaehtoistoimintaa espoolaisten senioreiden avuksi

https://www.facebook.com/vesatoiminta

+358 50 321 4705, kati.taipale@ejy.fi

Ikäihmisten iloksi ja avuksi – yhdessä!

 

Tehtävän tiedot

Tehtävä soveltuu seuraavien alojen osaajalle:
Humanistinen ja kasvatusala, Sosiaali- terveys- ja liikunta-alat

Aloitus: Sopimuksen mukaan

Kesto: 3-12 kk

Haku päättyy: 31.03.2021 00:00

Työaika

  • kokopäivätyö

Sijainti

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi