Helsinkiin vertaistoiminnan ohjaajaksi 2019

Suoritus ajankohta: 1.4.2019 - 30.06.2019 / Haku päättyy: 17.3.2019 / ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta) / Mielentaide ry

Haetaan 2 henkilöä vertaistoiminnan ohjaajaksi Helsinkiin mahdollista. Tehtävään valitut saavat luoda alueelle oman näköistä vertaistoimintaa, joka voi olla toiminnallinen vertaisryhmä tai vapaamuotoisemmin tapaava joukko esimerkiksi kävelyseuraa tai ulko- ja sisäpelien pelaamista.

Pääosin on kyse Mielentaide ry:n jäsenille mahdollistettavasta toiminnasta, joskin säännöllisen vertaistoiminnan alkaessa voidaan mahdollistaa osallistumisoikeus avoimena myös ”ei-jäsenille”.

Kuvaile haun yhteydessä vapaamuotoisesti millainen olet ja mistä koet vertaisuutta. Kerro myös harrastuksistasi, jotka tukevat valintaasi ohjaajaksi.

Voit myös halutessasi ehdottaa tuntemaasi henkilöä toiseksi ohjaajaksi, jolloin pääsemme aloittamaan helpommin.

Lisätietoja

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Helsinki

Yhteystiedot

Toiminnanjohtaja
tj@mielentaide.fi
0465301903
Mielentaide ry

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Toiminnan aiheet

mielenterveys, vertaisohjaaja, vertaistuki, avoimia vapaaehtoistehtäviä helsinki, Mielentaide ry, luova toiminta, kädentaidot, askartelu, liikunta

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vertainen ote vertaisten kesken on tärkeää. Plussaan on, jos omaa erityistaitoja jostain toiminnallisesti teemasta (liikunta, käden taidot, taide).

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Infotilaisuus
  • Koulutus/koulutukset
  • Muu

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen

Vapaaehtoisen tuki

Vapaaehtoisten tehtävissä jaksamista seurataan säännöllisesti. Vapaaehtoisille tarjotaan virkistystoimintaa sekä vertaistukea. Jokainen vapaaehtoinen on niin hyvä, kuin voi olla ja vähäisinkin panos riittää. Vapaaehtoiset palkitaan erilaisin tavoin kunkin persoonalle soveltuvin keinoin.