Keikka-auttaja

Suoritus ajankohta: 1.1.2019 - 31.12.2020 / Haku päättyy: 31.12.2020 / asioinnissa avustaminen, ruoanlaitto, taloustyöt, tietotekniset tehtävät, ulkoilussa avustaminen

Haluatko olla mukana parantamassa espoolaisvanhusten elämänlaatua? Kaipaatko elämääsi mielekästä tekemistä, josta saat iloa sekä itsellesi ja tarjoat sitä samalla myös muille? Haluatko tavata mielenkiintoisia ihmisiä ja oppia uutta? Tule siinä tapauksessa Keikka-avun vapaaehtoiseksi!

Keikka-avun vapaaehtoisena voit tehdä kertaluontoisia avustuskäyntejä kotona asuvien ikäihmisten luo. Tehtäväkirjo on laaja: keikkalainen voi esimerkiksi lähteä asiakkaan kanssa kauppaan, lääkäriin, kahville, kirjastoon tai ulkoilemaan. Tai vaikka avustaa tietokoneen tai kännykän käytössä, virittää digiboksin, auttaa lomakkeiden täytössä, vaihtaa lampun tai tehdä muita pienimuotoisia kodintöitä. Siivoustöitä vapaaehtoiset eivät kuitenkaan tee.

Keikka-auttaja ei sitoudu tekemään tiettyä määrää keikkoja, vaan voi valita itselleen sopivia, mielekkäältä tuntuvia tehtäviä omien aikataulujensa mukaan. Usein vapaaehtoinen voi määritellä auttamisajankohdan kokonaan itse, sillä kaikki avunpyynnöt eivät ole sidottuja tiettyyn päivään tai kellonaikaan. Suurin osa tehtävistä kuitenkin ajoittuu arkipäiviksi ja päiväsaikaan.

Periaatteena on, että toimitaan yhdessä: vapaaehtoinen ei tee asioita ikäihmisen puolesta, vaan hänen kanssaan. Tarkoituksena on löytää yhdessä tekemisen ilo, joka vahvistaa ikäihmisen toimintakykyä.

Uusien vapaaehtoisten koulutuksia järjestetään neljä kertaa vuodessa. Lisätiedot: keikka@ejy.fi / 050 381 0999

 

Kauppamiehentie 6, Espoo, Suomi

Osoitteet

  • Kauppamiehentie 6, Espoo, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arki-iltaisin
  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa
  • Viikonloppuisin

Toiminnan aiheet

vanhukset, vanhusten tuki, arjen apu, yhdessä, vapaaehtoinen auttamistoiminta

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Toiminnassa mukana oleminen edellyttää kohtalaisia tietoteknisiä taitoja, koska keikkoja välitetään sähköisesti.

 

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 3

Vapaaehtoisen tuki

Vapaaehtoisille järjestetään säännöllisesti tapaamisia, joissa voi kertoa keikkakokemuksistaan toisille keikka-auttajille. Myös Keikka-avun koordinaattoriin voi olla yhteydessä, jos jokin asia askarruttaa.

Lisäksi keikkavapaaehtoisille järjestetään lisäkoulutusta ja virkistystä.