Anna ja saa iloa – lähde vapaaehtoiseksi leiriohjaajaksi!

Suoritus ajankohta: 25.1.2022 - 31.05.2022 / Haku päättyy: 31.5.2022 / ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus
Ohjaajaksi Aikaa ilolle- tai Aikaa yhdessä- viikonloppuleirille keväällä 2022!

Parasta Lapsille ry tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä valtakunnallisesti ympäri vuoden toteutettavan leiritoiminnan keinoin. Tavoitteenamme on tuottaa iloa lapsille ja lapsiperheille sekä lisätä niin lasten kuin perheiden osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tuoden samalla jaksamista arkeen. Toimintaamme hakevat perheet valitaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Vapaaehtoistoiminta Parasta Lapsille -järjestössä sopii turvalliselle aikuiselle, joka haluaa toimia lasten tai lapsiperheiden kanssa, ja olla mukana luomassa ikimuistoisia hetkiä ja iloa!

Monikulttuurisilla perheleireillä toimit myös lasten vanhempien kanssa ja järjestät ohjaajatiimissä ohjelmaa eri-ikäisille lapsille ja vanhemmille.  Leirit järjestetään Pirkanmaalla, Hämeenlinnassa ja Uudellamaalla.

Viikonloppuleirejä järjestetään myös keväällä 2022!  Viikonloput eivät ole peräkkäisinä viikonloppuina. Kesällä kaikki leirimme ovat lomaleirejä. Ennen leirejä ohjaajat osallistuvat leiriohjaajien peruskoulutukseen (verkkokoulutus 6 h) sekä verkossa tapahtuvaan leirien suunnitteluun leirivastaavan ja muun ohjaajatiimin kanssa.  Parasta Lapsille ry tarjoaa vapaaehtoisilleen maksutta myös muita koulutuksia, tutustu kevään koulutustarjontaan tästä: https://www.parastalapsille.fi/koulutukset

Koulutuksista ja matkoista ei koidu vapaaehtoiselle kuluja tai mahdolliset kulut korvataan. Leirikeskuksissa vapaaehtoiselle kuuluu 5 ruokaa päivässä. Pyytäessään vapaaehtoinen saa koulutuksista ja leireille osallistumisesta todistuksen. Parasta Lapsille ry:n toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Toiminnassamme on mahdollista suorittaa myös opiskeluun liittyviä harjoitteluita, valinnaisia opintopisteitä esimerkiksi vapaaehtoistoiminnasta sekä opinnäytetöitä ja projekteja. Kysy rohkeasti lisää mahdollisuuksista ja kerro toiveistasi!

Ohjauskielenä leireillä on suomi. Lastenleireillä ohjaat alakouluikäisten, esimerkiksi 7-10 tai 8-11-vuotiaiden, ryhmää. Niin ohjaaja kuin lapsi saa vaikuttaa leirin ohjelmaan ja osallistua palautteen antamiseen. Ohjaajalla on tärkeä rooli toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa. Aikataulu ja ohjelma suunnitellaan leirivastaavan johdolla ohjaajatiimissä. Toimeentarttumis- ja heittäytymiskyky ovat hyödyllisiä, mutta pääosassa on ilo ja into toimia lasten ja perheiden parissa, oppia uutta ja kehittää itseään sekä kyky toimia turvallisena ja vastuullisena aikuisena yksilön tai ryhmän kanssa. Leirityö onkin mainio tilaisuus oppia ohjaajana toimimisesta sekä omasta ohjaajapersoonasta.

Leireillämme toimineet vapaaehtoiset ovat kertoneet oppineensa valtavasti itsestään ja omista taidoistaan. Moni kertoo huomanneensa leirin aikana, miten tärkeää leirillä olo on lapselle tai aikuiselle.

Käy lukemassa lisää vapaaehtoistyöstä Parasta Lapsille-järjestössä täältä: https://www.parastalapsille.fi/vapaaehtoisuus-meilla 

Kevään Aikaa ilolle -lastenleiriviikonloput: https://www.parastalapsille.fi/viikonloppuleirit 

Kevään Aikaa yhdessä -perheleiriviikonloput: https://www.parastalapsille.fi/perheviikonloput

Näe hyvä mussa -lastenviikonloppuleirit (eri leiriryhmät näet Toiminta-otsikon alta): https://xn--nehyvmussa-q5ae.fi/

Huom! Seuraava vapaaehtoisten leiriohjaajien peruskoulutus järjestetään: La 5.2.2022 klo 9-15. Teams -sovelluksessa

Kysy lisää vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta Christinalta: christina.nenonen@parastalapsille.fi, p. 050 407 8784

Ilmoita kiinnostuksesi ja otamme sinuun yhteyttä: https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22

Lämpimästi tervetuloa mukaan iloiseen vapaaehtoisten joukkoon Parasta Lapsille ry:lle!

Toiminta-alue

Alue
Valtakunnallinen

Kunta
Helsinki, Tampere, Hämeenlinna, Raasepori

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Arki-iltaisin
 • Arkipäivisin
 • Viikonloppuisin

Suorittamispaikan esteettömyys

 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Asiasanat

lapset ja nuoret, lapsiperheet, kesäleiri, leirit, viikonloppuleirit, perheleirit

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Etsimme jatkuvasti ennakkoluulottomia, tavallisia ja turvallisia aikuisia ympäri Suomea. Olet lämpimästi tervetullut mukaan! Tärkeää on vain, että olet kiinnostunut toimimisesta lasten, nuorten ja perheiden parissa ja olet vastuullinen ja luotettava henkilö. Vapaaehtoisena saat hyvän mielen ja koulutuksien lisäksi täysihoidon viikonloppu- ja kesäleirien aikana. Kaikki toimintaan osallistumisesta aiheutuneet matkakulut myös korvataan. Jos olet opiskelija, sinun on mahdollista suorittaa toiminnassa työssäoppimisjakso.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 6

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Koulutamme kaikki vapaaehtoisemme Leiriohjaajakoulutuksessa. Vapaaehtoiset leiriohjaajamme eivät toimi leireillä yksin, vaan osana ohjaajatiimiä. Jokaisella leirillä on järjestön palkkaama leirivastaava sekä ryhmä vapaaehtoisia leiriohjaajia.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.05.2022


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan