Tule ystäväksi Ikäihmiselle!

Suoritus ajankohta: 1.1.2019 - 31.12.2019 / Haku päättyy: 31.12.2019 / ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / MEREO/ Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry

Haluaisitko piristää seniorin päivää juttelemalla, ulkoilemalla tai vaikka lähtemällä yhdessä kaupungille?

Etsimme MEREO / Vanhusten palvelutaloyhdistys ry:n Etsivän vanhustyön hankkeen asiakakkaille henkilökohtaisia vapaaehtoisia. Hanke on kolmivuotinen ja sen toimintaa rahoittaa STEA.

Etsivä vanhustyö etsii ja löytää yli 65-vuotiaita, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet kotiin. Yhdessä asiakkaan kanssa pohditaan mistä hän saisi arkeensa mielekästä tekemistä, juttuseuraa tai vaikka ulkoilukaverin. Toimimme Helsingin kantakaupungin alueilla mm. Kamppi, Töölö, Lauttasaari, Eira ja Punavuori.

Vapaaehtoisenat et tarvitse erikoistaitoja. Riittää, että olet luotettava ja sinulla on aito halu tutustua uusiin ihmisiin. Toimintaan pääset haastattelun kautta helposti mukaan ja me perehdytämme sinut tehtävääsi. Vapaaehtoisena toimit omien aikataulujesi puitteissa. Toivomme kuitenkin pidempää sitoutumista toimintaan ja asiakkaan tapaamista pari kertaa kuukaudessa.

Vapaaehtoisena tutustut uuteen ihmiseen, saat itsellesi uusia kokemuksia ja näkökulmia. ”Mukava seurustelu vanhuksen kanssa virkistää myös minua ja tuo uusia näkökulmia elämään”, kertoo meillä toimiva vapaaehtoinen.

Lue lisätietoja nettisivuiltamme ja ilmoittaudu toimintaan mukaan soittamalla tai lähettämällä sähköpostia vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille!

Lisätietoja:
Anu Molarius
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
p. 050 4393140 (ma-ke, klo 9-15)

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Helsinki

Kaupunginosa / Kylä
Kamppi, Lauttasaari, Etu-Töölö, Taka-Töölö, Eira, Punavuori

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Ei vaadi erillistä koulutusta, me MEREOlla perehdytämme tehtävään ja olemme tukenasi.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu

Vapaaehtoisen tuki

Perehdytämme jokaisen vapaaehtoisen aina tehtäväkohtaisesti. Jokainen vapaaehtoinen tutustuu asiakkaaseen ensin yhdessä hankkkeen työntekijän kanssa.

MEREO järjestää vapaaehtoisille koulutuksia ja virkistäytymistilaisuuksia muutaman kerran vuodessa.