Luo iloisia kesäleirimuistoja -Tule vapaaehtoiseksi ohjaajaksi lasten tai perheiden kesäleiritoimintaan! (Uusimaa, Kanta-Häme, Pirkanmaa)

Suoritus ajankohta: 25.2.2022 - 01.08.2022 / Haku päättyy: 1.8.2022 / lastenhoito, ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus

Iloa Pukkilassa!

Vapaaehtoiseksi leiriohjaajaksi kesällä 2022?

 

Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lasten ja perheiden kesäleireille!

”Kokonaisuudessaan mahtava ensimmäinen leirikokemus ohjaajana! Erilaiset ohjaajapersoonat ja taustat toivat monimuotoisuutta toimintaan ja jokainen pääsi hyödyntämään omia vahvuuksiaan sekä oppiman uutta ohjaajana olemisesta.”

 

 

Leireillä ohjaaja toimii eri-ikäisten lasten kanssa, suunnitellen ja ohjaten tavoitteellista ohjelmaa yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Parasta Lapsille -ohjaaja on innostunut ja kiinnostunut leiritoiminnasta sekä yksilön ja lapsiryhmän ohjaamisesta sekä perheleireillä perheiden kanssa toimimisesta.

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia lasten-, nuorten ja perheiden loma- ja viikonloppuleirejä järjestämällä. Leiriläiset valitaan toimintaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Ennen leiriä ohjaaja osallistuu leirin suunnitteluun ja Parasta Lapsille ry:n ohjaajien peruskoulutukseen. Leiriohjelma suunnitellaan ja ohjataan ohjaajatiimin ja johtavan leiriohjaajan kanssa. Ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin sekä ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä liikutaan, pelataan, askarrellaan ja leikitään. Leirillä voi järjestää esimerkiksi luontoretken, paistaa makkaraa ja kalastaa. Välillä kokoonnutaan yhteen rentoutumaan ja lukemaan satuja tai annetaan tilaa vapaalle leikille. Leirillä pääset hyödyntämään vahvuuksiasi ja oppimaan uutta!

Ohjaaja on lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen, joka osaa asettaa lapsille rajat. Kaikki lapset huomioidaan tasavertaisesti. Häiriköintiin ja kiusaamiseen puututaan heti. Omatoimisuudesta ja heittäytymiskyvystä on toiminnassa hyötyä. Jokaisella lastenleirillä on ohjaajien lisäksi palkattu työntekijä, joka on leirillä vapaaehtoisten tukena. Vapaaehtoinen voi osallistua ilmaisiin Parasta Lapsille -järjestön koulutuksiin, saa täysihoidon leireillä sekä halutessaan todistuksen toimintaan osallistumisesta. Maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet mahdolliset matkakustannukset. Ohjauskielenä on suomi.

Ohjaaja esittää rikosrekisteriotteen lasten kanssa toimimisesta ennen leirille/leireille osallistumista.

Lue lisää:

Kesä 2022, leirejä kesä-elokuussa

Aikaa ilolle – lastenleirit:  https://parastalapsille.fi/leirit

Aikaa yhdessä – perheleirit: https://parastalapsille.fi/perheleirit

Ilmoita kiinnostuksesi tästä ja otamme sinuun yhteyttä:

https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22

Voit ottaa myös suoraan yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin, Christinaan p./whatsapp: 050 407 8784 tai sähköpostilla christina.nenonen@parastalapsille.fi

Tsekkaa tämä: https://parastalapsille.fi/vapaaehtoiseksi/tule_vapaaehtoiseksi

Kevään koulutukset vapaaehtoisille löytyy tästä: https://parastalapsille.fi/ajankohtaista/tapahtumat 

Tästä voit katsoa videon leiritoiminnasta: Kesäleirille!

Voit seurata meitä myös sosiaalisessa mediassa

Instagram

Facebook

Twitter

Toivottavasti kuulemme juuri sinusta! 🙂

 

Parasta Lapsille-järjestön vapaaehtoiset leiriohjaajat laiturilla kesätunnelmissa.
Vapaaehtoiset leiriohjaajat nauttivat kesäpäivästä Pukkilassa.

Toiminta-alue

Alue
Kanta-Häme, Pirkanmaa, Uusimaa

Kunta
Virrat, Tampere, Hämeenlinna, Loppi, Helsinki, Raasepori, Riihimäki

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Arki-iltaisin
 • Arkipäivisin
 • Sovittavissa
 • Viikonloppuisin

Suorittamispaikan esteettömyys

 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Etsimme jatkuvasti ennakkoluulottomia, tavallisia ja turvallisia aikuisia ympäri Suomea. Olet lämpimästi tervetullut mukaan! Tärkeää on vain, että olet kiinnostunut toimimisesta lasten, nuorten ja perheiden parissa ja olet vastuullinen ja luotettava henkilö. Vapaaehtoisena saat hyvän mielen ja koulutuksien lisäksi täysihoidon viikonloppu- ja kesäleirien aikana. Kaikki toimintaan osallistumisesta aiheutuneet matkakulut myös korvataan. Jos olet opiskelija, sinun on mahdollista suorittaa toiminnassa työssäoppimisjakso tai muita opintoihin liittyviä osuuksia esim. opinnäytetyö, projekti, harjoittelu. Hyvä suomen kielen taito. Vapaaehtoisilta tarkistetaan rikostaustaote ennen leirille osallistumista. Vapaaehtoinen käy Parasta Lapsille ry:n peruskoulutuksen (6h) ennen leirille osallistumista. Hyvä suomen kielen taito vaaditaan, sillä ohjauskielenä on suomi.

 

Tehtävään perehdytys

 • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 6

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Koulutamme kaikki vapaaehtoisemme leiriohjaajakoulutuksessa. Vapaaehtoiset leiriohjaajamme eivät toimi leireillä yksin, vaan osana ohjaajatiimiä. Jokaisella leirillä on järjestön palkkaama leirivastaava sekä ryhmä vapaaehtoisia leiriohjaajia. Vapaaehtoinen saa osallistua myös Parasta Lapsille ry:n vapaaehtoisten lisäkoulutuksiin.