Luo lapsille iloisia kesäleirimuistoja -Tule vapaaehtoiseksi ohjaajaksi lasten tai perheiden kesäleiritoimintaan! (Uusimaa, Kanta-Häme, Pirkanmaa)

Suoritus ajankohta: 7.6.2021 - 08.08.2021 / Haku päättyy: 30.4.2021 / lastenhoito, ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus

Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lasten sekä perheiden kesäleireille. Leireillä ohjaaja toimii eri-ikäisten lasten tai perheiden kanssa, suunnitellen ja ohjaten tavoitteellista ohjelmaa yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Parasta Lapsille -ohjaaja on innostunut ja kiinnostunut leiritoiminnasta sekä yksilön ja lapsiryhmän ohjaamisesta.

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia lasten-, nuorten ja perheiden loma- ja viikonloppuleirejä järjestämällä. Leiriläiset valitaan toimintaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Toimintamme on monikulttuurista.

Ennen leiriä ohjaaja osallistuu leirin suunnittelutapaamiseen. Perheleirin ohjaaja käy lisäksi Parasta Lapsille ry:n ohjaajien peruskoulutuksen. Leiriohjelma suunnitellaan ja ohjataan ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin sekä ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä liikutaan, pelataan, askarrellaan, leikitään, saunotaan ja uidaan. Leirillä voi järjestää esimerkiksi luontoretken, paistaa makkaraa ja kalastaa. Välillä kokoonnutaan yhteen rentoutumaan ja lukemaan satuja tai annetaan tilaa vapaalle leikille.

Ohjaaja on lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen, joka osaa asettaa lapsille rajat. Kaikki lapset huomioidaan tasavertaisesti. Häiriköintiin ja kiusaamiseen puututaan heti. Emme edellytä ohjaajalta ennakkotietoja tai taitoja, mutta omatoimisuudesta ja heittäytymiskyvystä on leiriohjaajalle hyötyä. Tärkeintä on, että ohjaaja on aidosti innostunut ohjaustyöstä sekä lasten tai perheiden parissa toimimisesta. Jokaisella lastenleirillä on ohjaajien lisäksi palkattu työntekijä, joka on leirillä vapaaehtoisten tukena. Tarjoamme vapaaehtoisille ilmaisia koulutuksia, täysihoidon leireillä sekä halutessaan vapaaehtoinen saa todistuksen toimintaan osallistumisesta. Maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet mahdolliset matkakustannukset.

Ohjaaja esittää rikosrekisteriotteen lasten kanssa toimimisesta ennen leirille/leireille osallistumista.

Toiminta-alue

Alue
Kanta-Häme, Pirkanmaa, Uusimaa

Kunta
Virrat, Tampere, Hämeenlinna, Loppi, Helsinki, Raasepori, Riihimäki

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Suorittamispaikan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille