Luo lapsiperheille iloisia leirimuistoja -Tule vapaaehtoiseksi ohjaajaksi perheiden leiritoimintaan syksyllä 2021 (Uusimaa)!

Suoritus ajankohta: 8.6.2021 - 28.12.2021 / Haku päättyy: 31.8.2021 / ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus

Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lapsiperheiden syysleireille. Leireillä ohjaaja toimii lapsiperheiden ja eri-ikäisten lasten kanssa, ohjaten tavoitteellista ohjelmaa yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Parasta Lapsille -ohjaaja on innostunut ja kiinnostunut leiritoiminnasta sekä yksilön, lapsiryhmän ja lapsiperheiden ohjaamisesta. Perheiden leireillä ohjaaja toimii niin vanhempien kuin lastenkin kanssa.

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia lasten-, nuorten ja perheiden loma- ja viikonloppuleirejä järjestämällä. Leiriläiset valitaan toimintaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Ennen leiriä ohjaaja osallistuu leirin suunnittelu- sekä mahdollisuuksien mukaan perheiden aloitustapaamiseen sekä käy Parasta Lapsille ry:n ohjaajien peruskoulutuksen. Leiriohjelma suunnitellaan ja ohjataan ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin sekä ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä liikutaan, pelataan, askarrellaan ja leikitään. Leirillä voi järjestää esimerkiksi luontoretken, paistaa makkaraa, kalastaa, lumikenkäillä tai maalata. Välillä kokoonnutaan rentoutumaan ja lukemaan satuja tai annetaan tilaa vapaalle leikille.

Ohjaaja on lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen, joka osaa asettaa rajat lapsille ja aikuisille. Leirillä osallistujat huomioidaan tasavertaisesti. Häiriköintiin ja kiusaamiseen puututaan heti. Omatoimisuudesta ja heittäytymiskyvystä on toiminnassa hyötyä. Jokaisella perheiden leirillä on palkattu työntekijä, joka on leirillä vapaaehtoisten tukena. Vapaaehtoinen voi osallistua ilmaisiin Parasta Lapsille -järjestön koulutuksiin, saa täysihoidon (5 ruokaa päivässä) leireillä sekä halutessaan todistuksen toimintaan osallistumisesta. Maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet mahdolliset matkakustannukset. Ohjauskielenä on suomi. Vapaaehtoinen ei voi tuoda leirille omia lapsiaan. Ohjaaja osallistuu yhden leirikokonaisuuden kaikkiin viikonloppuihin.

Ohjaaja esittää rikosrekisteriotteen lasten kanssa toimimisesta ennen leirille/leireille osallistumista. Leireille ja koulutuksiin osallistumisesta saa halutessaan todistuksen. Leireillä voit myös suorittaa opintopisteitä.

 

Aikaa yhdessä -perheleirit Uudellamaalla syksyllä 2021:

Urheiluopisto Kisakeskus, Raasepori

AIKAA YHDESSÄ -perheleiriviikonloput, Kisakeskus, lapset alle 12 v: 17.-19.9., 8.-10.10, 29.-31.10. & 19.-21.11.

Yhteiskuljetus Helsingin rautatieasemalta.

 

Täytämme syksyn ohjaajapaikkoja; Ota yhteyttä tai ilmoita kiinnostuksesi!

 

https://www.parastalapsille.fi/tule-vapaaehtoiseksi

Lisätiedot: hanna.sinkko@parastalapsille.fi , 050 407 8784

Ilmoita kiinnostuksesi: https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22

 

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Raasepori, Helsinki, Espoo, Vantaa, Järvenpää, Lohja, Porvoo, Kirkkonummi, Hanko

Yhteystiedot

Hanna Sinkko
hanna.sinkko@parastalapsille.fi
050 407 8784
Parasta Lapsille ry, Uusimaa

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa
  • Viikonloppuisin

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Toiveet ja edellytykset

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille