MLL Uudenmaan piiri Perhekummi

Suoritus ajankohta: 12.6.2020 / Haku päättyy: 31.1.2023 / lastenhoito, ruoanlaitto, taloustyöt, ulkoilussa avustaminen, ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta)

Vapaaehtoiseksi lapsiperheen arkeen?

Sinua tarvitaan, sillä monet lapsiperheet odottavat omaa perhekummia. Perhekummi tarjoaa tukea perheelle olemalla mukana perheen arkisissa asioissa. Toisinaan kaivataan juttuseuraa, ulkoilukaveria perheen kanssa, lisäkäsiä arjessa apuna tai vaikka lisäsyliä lapselle. Antamalla pienen hetken aikaasi autat konkreettisesti lapsiperhettä. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri kouluttaa vapaaehtoisia perhekummeja lapsiperheille. Sinä voit olla yksi heistä!

Keitä perhekummit ovat?
Perhekummit ovat luotettavia auttamisesta kiinnostuneita ja sitoutuneita vapaaehtoisia, jotka haluavat tukea lapsiperheitä. Vapaaehtoinen perhekummi on perheen apuna, olematta kuitenkaan lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai muu ammattilainen. Kaikki perhekummit haastatellaan ja he ovat käyneet MLL:n koulutukseen. He saavat myös ammattilaisen säännöllistä ohjausta ja tukea. Perhekummit noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita ja ovat vaitiolovelvollisia. Perhekummeilta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen.

Miten perhekummisuhde toimii?

Perhekummi tapaa perhettä tavallisesti joka toinen viikko noin 2-3 tuntia / kerta vuoden ajan perheelle tutussa ympäristössä. MLL:n koordinaattori on säännöllisesti yhteydessä sekä perheeseen että perhekummiin. Kummisuhteen lähtökohtana on vapaaehtoinen ja tasavertainen kumppanuus. Aloitustapaamisessa perhe, perhekummi ja MLL:n työntekijä sopivat yhdessä kummisuhteen tavoitteista.

Koulutus:

Perhekummikoulutus on 20 koulutustunnin kokonaisuus, sisältää lähiopetusta ja itsenäisiä tehtäviä.

Syksyn 2020 aikana useimmat koulutukset järjestetään ZOOM verkkoalustalla.

Ennen koulutusta haastattelemme toiminnasta kiinnostuneet.

Koulutus on maksuton eikä velvoita toimimaan perhekummina, mutta antaa tähän valmiudet. Perhekummimme saavat säännöllistä työnohjausta, lisäkoulutusta sekä vertaistukea.

https://uudenmaanpiiri.mll.fi/vapaaehtoisille/perhekummiksi/

 

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Lohja, Loviisa, Hyvinkää, Kerava, Kauniainen, Porvoo, Tuusula, Sipoo, Vihti, Järvenpää

Yhteystiedot

Perhekummiksi

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Arki-iltaisin
 • Arkipäivisin
 • Sovittavissa
 • Viikonloppuisin

Asiasanat

aikuiset ja lapset yhdessä, lapsiperheet, vapaaehtoistoiminta, perhekummitoiminta, mll, tekemistä uusimaa, avoimia vapaaehtoistehtäviä, lapsiperheiden tukihenkilö, auttaminen, tukeminen

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Perhekummit ovat luotettavia auttamisesta kiinnostuneita ja sitoutuneita vapaaehtoisia, jotka haluavat tukea lapsiperheitä. Perhekummit noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita ja ovat vaitiolovelvollisia.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 20 h sisältäen tehtävät ja koulutus on ilmainen

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Perhekummimme saavat säännöllistä työnohjausta, lisäkoulutusta sekä vertaistukea.

Jokaisella perhekummilla on oma nimetty MLL Uudenmaan piirin koordinaattori tukena kummisuhteen aikana.

Osaamismerkkiä voi hakea, jos on suorittanut kyseiseen tehtävään liittyvän MLL:n koulutuksen, toiminut tarvittavan ajan vapaaehtoistehtävässä sekä osallistunut säännöllisesti ammatilliseen työnohjaukseen.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.01.2023


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan