Ole rohkea ja reilu -työpajaohjaaja

Suoritus ajankohta: 5.10.2019 / Haku päättyy: 27.9.2019 / kampanjat, vaikuttaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Yhteiset Lapsemme ry

Ole rohkea ja reilu – uskalla välittää! Vaikuta asenneilmapiiriin ohjaamalla Ole rohkea ja reilu -työpajoja lapsille ja nuorille!

Monikulttuurinen lastensuojelujärjestö Yhteiset Lapsemme ry kouluttaa vapaaehtoisia ohjaamaan Ole rohkea ja reilu -työpajoja, joissa käsitellään moninaisuutta, ennakkoluuloja, ystävyyttä sekä välittämistä taidelähtöisten ja toiminnallisten menetelmien sekä ohjatun keskustelun kautta.
Ole rohkea ja reilu -työpajoissa käytetään taidelähtöisiä ja toiminnallisia menetelmiä, kuten liikettä, kuvataidetta, soveltavaa teatteria ja ohjattua keskustelua. Vapaaehtoisilta ei vaadita erityistaitoja, vaan ohjaaminen onnistuu kaikilta koulutuksemme käyneiltä.  Työpajoja ohjataan pareittain päiväkodeissa, kouluissa ja vapaa-ajan ryhmissä. Työpajaohjaaja voi itse määrittää, kuinka usein hän on käytettävissä ja ohjaako hän lasten vai nuorten työpajoja.

Etsimme vapaaehtoisia, jotka haluavat edistää moninaisuuden arvostusta ja osallistua rasisminvastaiseen työhön. Vapaaehtoisten tulee olla kiinnostuneita lapsi- ja/tai nuorisoryhmien ohjaamisesta. Työpajat ohjataan pääosin päivisin. Toivomme porukkaamme eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia vapaaehtoisia. Vapaaehtoisten ohjaajien tulee olla vähintään 16-vuotiaita.  Seuraava maksuton koulutus järjestetään Helsingissä 5.-6.10.2019 .

 

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Helsinki

Yhteystiedot

Marjukka Rauhala
marjukka.rauhala@yhteisetlapsemme.fi
0447211250
Ole rohkea ja reilu -toiminnan koordinaattori, Yhteiset Lapsemme ry

Yhteiset Lapsemme nettisivu

Yhteiset Lapsemme Facebook

Ole rohkea ja reilu -ohjaajakoulutus

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Tehtävä soveltuu

Heikosti suomea osaaville, Lapsille, Miehille, Naisille, Nuorille

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Vapaaehtoisten tulee osallistua Ole rohkea ja reilu -koulutusviikonloppuun 5.-6.10.2019

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vapaaehtoisilta ei vaadita erityistaitoja, vaan ohjaaminen onnistuu kaikilta koulutuksemme käyneiltä.

Etsimme vapaaehtoisia, jotka haluavat edistää moninaisuuden arvostusta ja osallistua rasisminvastaiseen työhön. Vapaaehtoisten tulee olla kiinnostuneita lapsi- ja/tai nuorisoryhmien ohjaamisesta. Työpajat ohjataan pääosin päivisin. Toivomme porukkaamme eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia vapaaehtoisia. Vapaaehtoisten ohjaajien tulee olla vähintään 16-vuotiaita.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 12

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen
  • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Vapaaehtoiset ovat tärkeä osa yhteisöä. Vapaaehtoisille järjestetään vertaistukea, lisäkoulutuksia ja virkistyshetkiä. Ole rohkea ja reilu -toiminnan koordinaattori ja suunnittelija pitävät yhteyttä vapaaehtoisiin. Vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan kaikkeen yhdistyksen toimintaan.