Perhekamut

Suoritus ajankohta: 1.8.2022 / Haku päättyy: 2.1.2023 / kokemusasiantuntijuus, kääntämistehtävät, lastenhoito, tiedotus, viestintä, tukihenkilötoiminta, tukija toiselle vapaaehtoiselle (tuettu vapaaehtoistoiminta), ulkoilussa avustaminen, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta), ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Kehitysvammatuki 57 ry

Perhekamu saattaa erityislapsiperheen Kehitysvammatuki 57 ry:n tapahtumiin vertaistuen piiriin ja on mukana tapahtumassa kaverina vähintään kolme kertaa. Tapahtumat valitaan yhdessä perheen kanssa ottaen huomioon molempien aikataulut ja toiveet. Tapahtumia on erilaisia pääkaupunkiseudulla. Kamuperheen valinnassa huomioidaan perhekamun asuinpaikka ja toiveet siitä, missä haluaa osallistua tapahtumiin. Perhekamun tehtävät sovitaan etukäteen perheen kanssa ja ne vaihtelevat perhekohtaisesti. Perhekamu seuraa aktiivisesti Kehitysvammatuki 57 ry:n tapahtumakalenteria netissä ja ehdottaa perheelle tapaamisia. Sitten hän tarpeen mukaan auttaa reitin selvittämisessä tapahtumapaikalle, matkan kulkemisessa tai paikan päällä. Perhekamut ja perheet voivat tehdä myös muita asioita yhdessä kodin lähellä. Perhekamutapaamisissa on aina läsnä sekä lapsia että ainakin toinen vanhemmista, mutta perhekamu voi olla lasten kanssa lähistöllä itsenäisesti sillä aikaa kun vanhempi tutustuu muihin vanhempiin. Perhekamuna voi toimia parin kanssa jos tarvitsee tukea toimintaansa.

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Helsinki, Vantaa

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Suorittamispaikan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Heikosti suomea osaaville, Miehille, Naisille, Perheille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vapaaehtoisen tulee olla innostunut tutustumaan uusiin ihmisiin ja liikkumaan uusissa paikoissa sekä ottamaan asioista selvää. Energisyys, aktiivisuus ja liikunnallisuus on eduksi. Sitkeys ja positiivinen asenne edesauttavat tehtävän onnistumisessa.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 8h

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen
  • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Perhekamut-hanke on käynnistynyt helmikuussa 2022, joten pääset mukaan kehittämään aivan uudenlaista vapaaehtoistoiminnan muotoa. Vapaaehtoiset saavat paljon huomiota ja heillä on keskinäisiä tapaamisia, jossa keskustellaan vertaistuellisesti. Vapaaehtoiset pääsevät maksutta mukaan kaikkiin tapahtumiin perheiden kanssa. Koordinaattorille voi aina soittaa ja lopuksi saa todistuksen osallistumisesta kehittämistyöhön.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 02.01.2023


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan