Pop Up vapaaehtoinen

Suoritus ajankohta: 1.1.2020 - 31.12.2021 / Haku päättyy: 31.12.2021 / hallinto- ja toimistotehtävät, kokemusasiantuntijuus, tapahtumajärjestely- ja toimitsijatehtävät, tiedotus, viestintä, tukihenkilötoiminta, tukija toiselle vapaaehtoiselle (tuettu vapaaehtoistoiminta), varainhankinta, verkkovaikuttaminen, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta) / Lohjan Seudun Allergia-, Iho- ja Astmayhdistys ry.

Tule vapaaehtoiseksi!

Huomaat, että pienet asiat ovat suuria! Voit osallistua yhdellä kertaluontoisella tehtävällä, kuten viemällä neuvolaan tai apteekkiin oppaita ja lehtiä, tai sitoutua pidemmäksi aikaa vaikka. vuodeksi vetämään vertaisryhmää. Vapaaehtoisena jaat ympärillesi iloa ja paljon hyvää mieltä. Valitse itsellesi ja elämäntilanteesesi  parhaiten sopiva tapa osallistua. Ota yhteyttä yhdistykseen.

 

https://allergia-fi.sites.avoine.com/jarjesto/jasenyys/tule-vapaaehtoiseksi/

Mitä voit tehdä vapaaehtoisena allergia- ja astmayhdistyksessä:

 

Verkkovertaistapaamisten järjestäjä

Olisiko sinulla aikaa järjestää verkkovertaistapaaminen? Koronaepidemian aikana ajatusten vaihto verkossa tarjoaa mahdollisuuden vertaistukeen silloin kun kokoontumiset ovat muuten tauolla. Yksikin verkkotapaaminen luo tilanteen kanssa kamppailevalle mahdollisuuksia. Ota yhteyttä yhdistykseen, jos innostuit!

Pop Up vapaaehtoinen

Voit toimia vapaaehtoisena vain kerran tai ottaa vastuullesi juuri sinulle sopivan toiminnan omien resurssiesi mukaisesti.

Ryhmänvetäjä
Ryhmät voivat olla jokainen omansa näköisiä, kahvikupin ääressä jutustelua, liikuntaa tai käsitöitä tai pikkualustuksia ja sen jälkeen juttelua. Ryhmänvetäjänä suunnittelet vuoden aikataulun ja mahdollisen ohjelman, mietit mainostuksen, varaat tilan, tarvittaessa hoidat alustajat, hoidat mahdolliset kahvit ja teet, toivotat osallistujat tervetulleeksi, ohjaat keskustelua ja lopuksi toivotat heipat. Yksin näitä kaikkea ei tarvitse tehdä, vaan vetäjänä huolehtia, että kaikki tulee tehtyä. Yhdistys kouluttaa vertaisryhmän vetäjät. Vertaisvetäjille on tarjolla kerran vuodessa Allergia- ja astmaliiton järjestämä tapaamispäivä. Vertaistuki voimaannuttaa!

Esitteiden jakaja
Apteekeissa, terveyskeskuksissa, neuvoloissa ja lääkärikeskuksissa olisi hyvä olla jaossa Yhdistyksen jäsentiedotteita sekä oppaita. Voisitko sinä osallistua näiden esitteiden jakamiseen? Veisit ohi mennessäsi yhteen paikkaan nipun tai voit ottaa vapaaehtoisprojektiksesi viedä useampaan alueesi edellä mainittuun yksikköön oppaitaja jäsentiedotteita? Siitä olisi suuri apu!

Somelähettiläs
Olisiko sinulla aikaa päivittää Facebook-sivujamme? Mainostaa yhdistyksen tapahtumia, kertoa miten niissä meni tai jakaa Allergia- ja astmaliiton Facebook-päivityksiä? Kiinnostaisiko sinua suljettu fb – vertaistukiryhmä ”Lohjan Yliherkät” ja päivitysten jakaminen ryhmään.

Liikuntatuokioiden vetäjä
Jokainen meistä hyötyy liikunnasta.  Voisitko sinä vetää vaikka jäsenillassa vartin liikuntatuokion taukojumppaa, tanssia tai liikuntapelejä?  Olisiko sinun mahdollista vetää ihan liikuntaryhmää, joka kokoontuisi kerran tai kaksi kuukaudessa?  Voit myös tarjoutua vaikkapa yhteisten sauvakävelylenkin vetäjäksi. Siihen ei tarvita muuta kuin omaa osallistumista ja sopivan mittaisen reitin suunnittelua yhdessä muiden kanssa.

Apukädet
Järjestämme tapahtumia, jäseniltoja ja retkiä. Tule laittamaan tila kauniiksi, kaatamaan kahvia, kertomaan allergiasta ja astmasta oman kokemuksesi kautta, jakamaan oppaita ja näytteitä. Kysy, milloin on seuraava tapahtuma, jossa kaivataan apukäsiä!

Tapahtumatyyppi
Tule apukäsiksi tai vastaamaan koko tapahtumasta ideoinnista, mainostuksesta. Tarvitaan vain vapaaehtoinen toteuttamaan, olisitko se sinä?

Kulttuurivastaava
Ryhdy kulttuurivastaavaksi, joka organisoi yhden tai pari  kulttuuriretkeä vuodessa. Teatteriin, konserttiin tai muuhun mielenkiintoiseen kulttuurikohteeseen! Pääset vaikuttamaan ideointiin, mainostukseen, lippujen/bussin/oppaan varaamiseen ja käytännön järjestelyihin.

Yhteydenpitäjä sidosryhmiin
Tunnetko paikalliset terveydenhuollon ammattilaiset, apteekkarit, järjestöaktiivit, poliitikot ja toimittajat? Luotko nopeasti verkostoja? Olisit oiva henkilö pitämään yhteyttä sidosryhmiimme. Kertomaan heille yhdistyksemme ajankohtaisista asioista ja pitämään allergisten ja astmaattisten puolia. Löytäisitkö paikallisia yrityksiä, jotka voisivat tarjota etuja jäsenillemme?

Jäsentiedotteen tekijä
Jäsentiedotteemme ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Siinä julkaistaan yhdistyksen tapahtumat, tietoa ja mainoksia. Sen tekemisessä riittää puuhaa. Haluaisitko olla jutunkirjoittaja, valokuvaaja, mainosten hankkija tai tiedotteen postittaja.

Opiskelija
Opiskelijat ovat tervetulleita suorittamaan tehtäviä mm. näiden vapaaehtoistehtävien muodossa. Sovitaan yhdessä mitä teet yksin tai opiskeluporukassa, neuvottele opettajan kanssa miten saat niistä opintopisteitä ja ota yhteyttä. Voimme kirjoittaa sinulle todistuksen projektin päättyessä tehdyistä asioista. Allergia- ja astmayhdistyksissä ovat mm. fysioterapeutti tai liikunnanohjaajaopiskelijat järjestäneet hengitysliikuntahetkiä astmaatikoille, sairaanhoitajaopiskelijat ovat pitäneet terveyskioskitapahtumia, sosionomi- tai lastenhoitajaopiskelijat järjestäneet perheille toiminnallisen allergiaillan, markkinoinnin opiskelijat päivittäneet nettisivut ja huolehtineet allergiaviikon tiedotuksesta. Ideoidaan yhdessä mikä olisi sinun opintojuttusi tai opinnäytetyösi!

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Lohja, Vihti, Siuntio, Karkkila

Yhteystiedot

Tytti Suomalainen
tytti.suomalainen@allergialohja.fi
045 2200 177
Toiminnanjohtaja

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

kaikenikäiset

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

kaikenikäiset

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille, Perheille

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Kurssi
  • Koulutus/koulutukset
  • Muu

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen
  • Uusi koulutus