Tule luotsaamaan Porinaporukkaa! Nyt myös etänä!

Suoritus ajankohta: 13.2.2019 - 31.12.2021 / Haku päättyy: 31.12.2021 / ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta) / Suomen Asumisen Apu ry

Porinaporukka-toiminta on kaikille avointa ja maksutonta ryhmätoimintaa lähellä ikäihmisten kotia. Oma yhteisö tuo tukea, turvaa ja iloa ikäihmisen elämään. Vapaaehtoisena mahdollistat näitä tärkeitä ja ihmisten hyvinvointia tukevia kohtaamisia!

Saat elämääsi ihanan ja mielenkiintoisen porukan uusia ihmisiä sekä muiden vapaaehtoisten tukiverkoston. Saat mahdollisuuden auttaa ja tukea muita sekä oppia heiltä itse. Kehityt kohtaajana ja pääset hyödyntämään omaa aiempaa osaamistasi. Pääset myös mukaan kehittämään uutta toimintaa Espoossa.

Porinaporukat tapaavat tavallisesti noin kahden tunnin ajan 2–4 kertaa kuukaudessa. Voit osallistua jokaiselle tai vaikka joka toiselle ryhmätapaamiselle, mutta tärkeää on, että pääset aina sovittuun kellonaikaan ja viikonpäivään paikalle.

Etsimme käynnissä oleviin ryhmiin eri puolille Espoota:

 • Porinaporukkaluotseja

Vastaat yhdessä toisen vapaaehtoisen kanssa ryhmän ohjelmasta ja ryhmäläisten tasapuolisesta mahdollisuudesta osallistua yhteiseen hetkeen. Tarvitset avoimen mielen ja kyvyn luoda lämmintä tervetulon tunnelmaa. Vapaaehtoisia on aina vähintään kaksi, joten et vastaa ryhmätapaamisesta yksin! Ryhmäläisten toiveiden ja osaamisen avulla suunnittelette yhdessä mukavaa tekemistä. Käytännössä tämä voi olla esim. yhteisiä keskusteluja, pelejä ja visailuja. Käytössäsi on myös yhdistyksen tarjoamat ideat, työkalut ja henkilökunnan tuki.

 • Videoporinoiden luotseja

Videoporinat mahdollistavat ryhmään kuulumisen myös kotoa käsin. Tämä on tärkeää erityisesti nyt epidemian aikaan. Videoporinoissa jutellaan ja tutustutaan ajankohtaisiin asioihin rennolla otteella!

Ryhmäläisten toiveiden ja osaamisen avulla suunnittelette yhdessä mukavaa tekemistä. Käytännössä tämä voi olla esim. yhteisiä keskusteluja, pelejä ja visailuja. Käytössäsi on yhdistyksen tarjoamat ideat, työkalut ja henkilökunnan tuki.

Videoporinaluotsin tehtävään kuuluu tapaamiskutsujen lähettäminen sähköpostitse, tapaamisen käynnistäminen Zoom-ohjelmassa ja osallistujien vastaanottaminen. Sinulla tulee olla käytössäsi laitteet, joilla voit luoda video- ja ääniyhteyden sekä perustaidot niiden käyttämiseen. Yhdistyksen käytössä on zoom-ohjelma, jolla videoryhmät toteutetaan ja sen käyttöön saat perehdytyksen ja tuen. Lue lisää ja ilmoittaudu!

 • Porinaporukan hengenluojia

Vastaat siitä, että kahvi porisee ja tilassa on tervetulon tunnelmaa, kun ryhmäläiset saapuvat. On tärkeää, että olet halukas kohtaamaan ihmiset avoimesti ja lämpimästi. Tehtäviisi kuuluu tarjoilujen esille laitto ja tilojen siistiminen ryhmän jälkeen. Huolehdit myös siitä, että kahvitarpeita on tarpeeksi, esimerkiksi tiedottamalla yhdistyksen työntekijää ajoissa. Et ole tehtävässäsi yksin: saat apua toisilta vapaaehtoisilta ja muulta ryhmältä!

 • Etävapaaehtoisuus

Koronaepidemian aikana Porinaporukat tapaavat pienemmissä puhelin- ja videoryhmissä, ja tapaamiset kestävät puolesta tunnista tuntiin. Lue lisää etävapaaehtoisuudesta täältä.

 

Miten alkuun?

Yhdistyksen työntekijä perehdyttää sinut tehtävään ja kulkee mukanasi ryhmässä tarvittavan ajan sekä aina, jos tarve ilmenee. Jos ryhmässä on jo vapaaehtoisia, saat perehdytystä myös heiltä. Henkilökunnan tuki on puhelinsoiton tai sähköpostin päässä, kun sinulle tulee kysyttävää.

Vapaaehtoisten yhteisistä tapaamisista saat koulutusta, tukea ja vinkkejä toimintaan sekä tärkeän vertaisten yhteisön tueksesi.

Halutako mukaan, mutta ajankäyttö tai ryhmän sijainti rajoittaa osallistumistasi?

Voit rikastuttaa ryhmätapaamisia tai kehittää toimintaamme myös satunnaisilla osallistumisilla tai perustamalla oman porinaporukan alueellesi.

 • Teknikkona voit auttaa ryhmäläisiä uuden tekniikan, esimerkiksi videoyhteyden opettelussa tai mahdollistaa videoryhmien teknisen toimivuuden.
 • Vierailevana tähtenä voit käydä kertaluontoisesti eri ryhmissä opettamassa vaikka origamien tekoa, pitämässä kirjoituspajan tai esitelmöimässä itsellesi tärkeästä aiheesta.
 • Saattajana voit mahdollistaa kävelytukea tai tsemppiä kaipaavan ikäihmisen osallistumisen ryhmätapaamiselle.
 • Lähettiläänä voit viedä tärkeää tietoa toiminnasta, vaikka alueesi ikäihmisille tai meidän mukanamme messutapahtumissa.
 • Oma ideasi? Onko sinulla jokin taito jonka haluaisit hyödyntää Porinaporukka-toiminnan kehittämiseen? Ota rohkeasti yhteyttä niin jutellaan lisää!

Jos täytät sivun alalaidassa olevan lomakkeen, otamme sinuun yhteyttä. Voit myös tulla tutustumaan ryhmään paikan päälle tai soittaa meille ja kysyä lisää:

Laura Annila 050 4700 374, porinaporukka@asumisenapu.fi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Kaupunginosa / Kylä
Olari, Leppävaara, Espoon keskus

Yhteystiedot

Porinaporukka-toiminta

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Arkipäivisin

Suorittamispaikan esteettömyys

 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Asiasanat

ikääntyneet, seniorit, harrasteryhmä, keskusteluryhmä, ryhmät, matalan kynnyksen toiminta, etänä

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Toiminta perustuu luottamukseen, joten oletamme sinun tekevän lupaamaasi tehtävät ja ilmoittavan, jos olet estynyt. Sitoutumista toimintaan toivomme aina ryhmän toiminnan kevät- tai syyskaudeksi kerrallaan.

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Porinaporukan vapaaehtoisena toimiminen ei vaadi mitään erityisosaamista – riittää, jos olet innostunut ja haluat toimia lähiyhteisön hyväksi. Tärkeintä onkin, että toimit omana persoonallisena itsenäsi!

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Muu

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Saat tehtävän aloittaessasi selkeät ohjeet ja perehdytyksen. Käytössäsi on Porinaporukan vapaaehtoisille luotu sähköinen ”työkalupakki”, josta halutessasi löydät esim.  ryhmänohjausmateriaaleja. Lisäksi saat apua ja vinkkejä ryhmän ohjaamiseen, mikäli niitä tarvitset sekä tarpeen mukaan lisäkoulutusta, tukea ja ideoita toiminnan toteutukseen. Olemme aina käytettävissäsi, jos jokin asia mietityttää. Porinaporukoiden muista vapaaehtoisista saat kannustavan sekä ideoita ja tukea tarjoavan yhteisön, jonka kanssa jakaa kokemuksia. Vapaaehtoisemme ovat tapaturmavakuutettuja.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2021


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan