Porinaporukan vapaaehtoinen

Suoritus ajankohta: 13.2.2019 - 31.12.2021 / Haku päättyy: 31.12.2021 / ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta) / Suomen Asumisen Apu ry

Haluatko tavata uusia ihmisiä ja viettää aikaa ikääntyneiden kanssa? Porinaporukan vapaaehtoisena toimiminen voi olla sinun juttusi!

Porinaporukat ovat lähialueen ihmisistä koostuvia poppoita, jotka tapaavat tavallisesti kerran viikossa parin tunnin ajan. Etsimme käynnissä oleviin ryhmiin eri puolille Espoota:

 • Porinaporukan emäntiä / isäntiä

Porinaporukan emäntänä tai isäntänä olet ryhmän tunnelman luoja, osallistaja ja kannustaja sekä vastaat osaltasi yhteisesti suunnitellun toiminnan ohjaamisesta. Käytännössä voit esim. luotsata yhteistä rupattelua, vetää visailuja ja pelejä, järjestää tapaamisiin vierailijoita tai muuta vapaamuotoista ohjelmaa.

Porinaporukan emäntä / isäntä toimii yleensä toisen vapaaehtoisen parina tai useamman ihmisen vetäjäryhmässä, joten et ole yksin vastuussa ryhmän toiminnasta.

 • Porinaporukan apureita

Porinaporukkaan kuuluu kahvi: juttu luistaa aina paremmin höyryävän juoman äärellä! Porinaporukan apurina vastaat siitä, että pannu on kuumana ryhmän alkaessa ja että osallistujat tuntevat olonsa tervetulleiksi. Huolehdit myös tilan siistimisestä ryhmän jälkeen.

Porinaporukan apuri toimii yleensä toisen vapaaehtoisen parina, joten et ole yksin vastuussa ryhmän käytännönjärjestelyistä.

 

Lisätietoja toiminnasta saat: www.porinaporukka.fi

Jos täytät sivun alalaidassa olevan lomakkeen, otamme sinuun yhteyttä. Voit myös tulla tutustumaan ryhmään paikan päälle tai soittaa meille ja kysyä lisää:

Laura 050 4700 374 / Milla 046 921 7738, porinaporukka@asumisenapu.fi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Kaupunginosa / Kylä
Olari, Leppävaara, Espoon keskus

Yhteystiedot

Porinaporukka-toiminta

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Arkipäivisin

Suorittamispaikan saavutettavuus

 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Toiminnan aiheet

ikääntyneet, seniorit, harrasteryhmä, keskusteluryhmä, ryhmät, matalan kynnyksen toiminta

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Toiminta perustuu luottamukseen, joten oletamme sinun tekevän lupaamaasi tehtävät ja ilmoittavan, jos olet estynyt. Sitoutumista toimintaan toivomme aina ryhmän toiminnan kevät- tai syyskaudeksi kerrallaan.

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Porinaporukan vapaaehtoisena toimiminen ei vaadi mitään erityisosaamista – riittää, jos olet innostunut ja haluat toimia lähiyhteisön hyväksi. Tärkeintä onkin että toimit omana persoonallisena itsenäsi!

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Muu

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Saat tehtävän aloittaessasi selkeät ohjeet ja perehdytyksen. Käytössäsi on Porinaporukan vapaaehtoisille luotu sähköinen ”työkalupakki”, josta halutessasi löydät esim.  ryhmänohjausmateriaaleja. Lisäksi saat apua ja vinkkejä ryhmän ohjaamiseen, mikäli niitä tarvitset sekä tarpeen mukaan koulutusta, tukea ja ideoita toiminnan toteutukseen. Olemme aina käytettävissäsi, jos jokin asia mietityttää. Porinaporukoiden muista vapaaehtoisista saat kannustavan sekä ideoita ja tukea tarjoavan yhteisön, jonka kanssa jakaa kokemuksia.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2021


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan