Tietotekniikan/ kännykän käytön vertaisopastaja

Suoritus ajankohta: 7.1.2019 - 31.12.2030 / Haku päättyy: 31.12.2030 / vertaistukitoiminta (vertaistoiminta) / ENTER ry – Ikäihmisten tietotekniikkayhdistys

Otamme toimintaamme mukaan uusia vertaisopastajia kaiken aikaa. Opastaminen ei edellytä syvällistä tekniikan osaamista. Riittää, kun on tietokoneen, tabletin tai kännykän käytön perustaidot sekä avoin ja innostunut mieli.

Vertaisopastus on maksutonta opastusta seniorilta seniorille. Se on antoisa vapaaehtoistyö ja harrastus, jossa tapaa aktiivisia ikätovereita. Heidän kanssaan opastustuokiot sujuvat mukavasti. Samalla kun voi auttaa toisia, pysyy itsekin mukana tietotekniikan kehityksessä.

Opastusta tarjotaan tällä hetkellä 70 opastuspisteessä, lähinnä kirjastoissa ja palvelukeskuksissa Uudellamaalla. Uusia opastuspisteitä perustetaan sitä mukaa, kun vapaaehtoisia löytyy.

Lue lisää: https://www.entersenior.fi/yhdistys/tule-vapaaehtoiseksi/

 

Elimäenkatu 25-27, 00510 Helsinki, Suomi

Osoitteet

  • Elimäenkatu 25-27, 00510 Helsinki, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi, Kerava, Tuusula, Järvenpää, Hyvinkää, Nurmijärvi, Raasepori, Sipoo, Porvoo

Yhteystiedot

www.entersenior.fi/

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa

Suorittamispaikan saavutettavuus

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Toiminnan aiheet

vertaistoiminta, vertaistuki, tietotekniikka, sähköiset palvelut, digitaidot, nettiopastus, opastus

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

ikäihmiset (63-79 v.)

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Opastajan ei tarvitse olla taustaltaan tietotekniikka-alan asiantuntija vaan riittää, että on halu oppia ja pohtia tietotekniikkaan liittyviä kysymyksiä ikätovereiden kanssa. Kussakin opastuspaikassa opastetaan sitä laitevalikoimaa, minkä opastajat kokevat mielekkääksi. Opastajan tulee olla eläkkeellä tai eläkkeelle jäämässä sekä ENTER ry:n jäsen, jäsenmaksu on 30e/vuosi.

Vapaaehtoisen tuki

Vapaaehtoinen saa tuekseen Enterin opastajakaartin ja pääsee aloittamaan vapaaehtoistyötä konkarin matkassa. Halutessaan opastaja voi osallistua Helsingin työväenopiston järjestämään opastajakoulutukseen. Enter järjestää monenlaista tietoteknistä koulutusta eri aiheista. Myös henkilökohtaista oppia on mahdollista saada. Enter maksaa vapaaehtoisille matkakorvaukset ja järjestää virkistystilaisuuksia.