Työelämämentoriksi Auroras-ryhmään

Suoritus ajankohta: 23.8.2021 - 17.12.2021 / Haku päättyy: 19.9.2021 / kokemusasiantuntijuus, opetus ja koulutus, valmentaminen / Auroras-verkosto

Oletko kiinnostunut tukemaan maahan muuttaneiden naisten polkua työnhaussa ja suomalaisessa työelämässä? Jos haluat tehdä merkityksellistä vapaaehtoistyötä ja aihe tuntuu tärkeältä, tule mukaan mentoriksi Auroras-verkoston syksyn ryhmiin!

Etsimme ryhmämentoreita koulutettujen naisten sekä kotiäitien ryhmiin. Kaikki ryhmämme aloittavat toimintansa syyskuun aikana. Auroras-verkosto toimii valtakunnallisesti ja osa ryhmistämme aloittaa lähitapaamisin ja osa kokoontuu etäyhteyksin Zoomissa. Näet tarkemmat tiedot ryhmistämme nettisivuiltamme: https://auroras.fi/tule-mukaan/ryhmat/ Tapaamisia on kerran viikossa ja ne kestävät noin kaksi tuntia kerrallaan. Yhteensä tapaamisia on syyskaudella 12 (koulutetut naiset) tai 8 (kotiäidit) kertaa.

Tarjoamme perehdytyksen mentorointiin, tarvittaessa tukea etäyhteyden käytössä sekä kannustavan mentorointiyhteisön antoisan vapaaehtoistyön parissa!

Jos kiinnostuit mentorina toimimisesta, puhut sujuvasti suomen kieltä ja tunnet suomalaista työelämää, voit täyttää yhteystietosi tälle lomakkeelle ja olemme sinuun yhteydessä. Kysymyksissä voit kääntyä hankepäällikkömme Maria Rannanheimon puoleen: maria.rannanheimo(a)auroras.fi, p. +358 50 467 3510.

Auroras-verkosto tukee maahan muuttaneiden, koulutettujen naisten sekä kotona lasten kanssa olevien äitien kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Verkosto järjestää työelämäaiheista yksilö- ja ryhmämentorointia suomen ja ruotsin kielellä valtakunnallisesti. Auroras-verkostoa hallinnoi Suomen Akateemisten Naisten Liitto. Lisätietoa löydät nettisivuiltamme: https://auroras.fi/.

Toiminta-alue

Alue
Valtakunnallinen

Kunta
Espoo, Helsinki, Vantaa

Yhteystiedot

Maria Rannanheimo
maria.rannanheimo(a)auroras.fi
+358 50 467 3510
hankepäällikkö / Auroras-verkosto

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arki-iltaisin
  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa

Toiminnan aiheet

mentorointi, maahanmuuttajat, naiset, työelämä, työelämänvalmiudet, Työelämän suomen kieltä, auroras-verkosto

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Tehtävä soveltuu

Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

  • kiinnostus maahan muuttaneiden naisten tukemiseen työllistymisessä ja työelämässä
  • hyvä suomen kielen taito
  • suomalaisen työelämän tuntemus
  • halu auttaa

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen

Vapaaehtoisen tuki

Tarjoamme perehdytyksen ja tukea mentorointiin, tarvittaessa tukea etäyhteyden käytössä sekä kannustavan mentorointiyhteisön antoisan vapaaehtoistyön parissa. Järjestämme välillä myös yhteisiä tapaamisia ja koulutuksia mentoreillemme.