Vapaaehtoinen koiranomistaja tukihenkilöksi lapselle

Suoritus ajankohta: 1.9.2021 - 01.09.2023 / Haku päättyy: 31.12.2023 / tukihenkilötoiminta, ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry

Ressu-toiminnassa tukihenkilö on oman koiransa kanssa tukena 7-17 -vuotiaalle lapselle tai nuorelle. Tukihenkilö on turvallinen ja luotettava aikuinen, jolla on mahdollisuus antaa oman koiransa kanssa aikaa tuettavalle lapselle tai nuorelle 2-3 kertaa kuussa. Pääsääntöisesti yhteistä aikaa vietetään ulkoillen ja tapaamisilla voidaan esimerkiksi retkeillä, pulkkailla tai opettaa koiralle temppuja. Tukihenkilönä toimimisesta kiinnostuneet haastatellaan ja koulutetaan sekä koirien soveltuvuus arvioidaan. Aikaisempaa koulutusta ei tarvitse olla.

Sopivalla vapaaehtoisella on aikaa tuettavalle lapselle tai nuorelle, oma elämä tasapainossa, mahdollisuus sitoutua, yhteistyökykyä, kykyä lukea omaa koiraa sekä oma, toimintaan sopiva koira: hoidettu, terve, sosiaalinen, tottunut lapsiin, perustottelevainen, yhteistyöhaluinen, kiinnostunut toimimaan vieraidenkin ihmisten kanssa, iältään noin 1,5-7 -vuotias.

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan koulutukseen:

ressutoiminta.fi/haku
tiina.muros ( a ) ehja.fi
045 142 8455

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta

Kunta
Espoo, Turku, Pori

Yhteystiedot

Tiina Muros
tiina.muros@ehja.fi
045 142 8455
EHJÄ ry

ressutoiminta.fi/haku

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Toiveet ja edellytykset

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Sopivalla vapaaehtoisella on aikaa tuettavalle lapselle tai nuorelle, oma elämä tasapainossa, mahdollisuus sitoutua, yhteistyökykyä, kykyä lukea omaa koiraa sekä oma, toimintaan sopiva koira: hoidettu, terve, sosiaalinen, tottunut lapsiin, perustottelevainen, yhteistyöhaluinen, kiinnostunut toimimaan vieraidenkin ihmisten kanssa, iältään n. 1,5-7 -vuotias.

Vapaaehtoisen tuki

Tukihenkilönä toimimisesta kiinnostuneet haastatellaan ja valitut koulutetaan. Tukihenkilöillä on mahdollisuus saada yksilöllistä ohjausta sekä osallistua vertaistapaamisiin ja virkistystoimintaan.