Vapaaehtoistoimintaa Nuorten turvatalolla (Espoo, Helsinki, Vantaa)

Suoritus ajankohta: 6.11.2019 / Haku päättyy: 6.11.2020 / auttava puhelin ja nettineuvonta, kampanjat, vaikuttaminen, kokemusasiantuntijuus, päivystäminen, kriisityö, tukihenkilötoiminta, ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Suomen Punainen Risti Espoon Nuorten turvatalo

Punaisen Ristin Nuorten turvataloilla autetaan nuoria ja heidän perheitään kaikissa nuoruuteen ja vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä. Nuoria ja perheitä tuetaan ympäri vuorokauden mm. keskusteluavun, tilapäismajoituksen ja verkkoauttamisen keinoin. Autamme nuoria ja nuoria aikuisia myös itsenäistymään tuetusti. Nuori voi hakeutua turvatalolle ilman lähetettä tai ajanvarausta. Nuorelle ja hänen perheelleen palvelut ovat maksuttomia.

Meillä auttavat vapaaehtoiset ja ammattilaiset yhdessä. Nuorten turvataloille etistään jatkuvasti uusia vapaaehtoisia Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Turkuun ja Tampereelle. Tule mukaan Punaisen Ristin toimintaan ja vapaaehtoiseksi Nuorten turvatalolle!

Vapaaehtoisena voi toimia mm.

  • Tilapäismajoituksessa ilta- ja yöpäivystyksessä
  • Itsenäistyvän nuoren tukikummina
  • Verkkoauttajana Sekasin -chatissa
  • Pop Up -vapaaehtoisena (esim. muuttoapuna)

Vapaaehtoistoimintaan voi osallistua oman aikataulun mukaisesti. Käytännössä se voi tarkoittaa paria tuntia kuukaudessa tai satunnaisia vuoroja esimerkiksi tilapäismajoituksessa tai verkkoauttajana. Vapaaehtoisille työntekijän ohjaus ja tuki on saatavilla 24/7. Koulutamme vapaaehtoisia ja järjestämme yhteistä toimintaa. Ota yhteyttä lähimpään taloosi ja tule tutustumaan! Mietitään yhdessä mikä olisi juuri sinulle sopiva vapaaehtoistoiminnan muoto!

8.1.2020 järjestetään Tukikummikoulutus, jonne uudet vapaaehtoiset ovat tervetulleita ympäri pääkaupunkiseutua. Lisätietoja: kotipolku@redcross.fi.

 

Yhteystiedot ja lisäinfoa löydät:

www.nuortenturvatalo.fi

www.facebook.com/turvatalo

www.twitter.com/turvatalo

 

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Helsinki, Vantaa

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arki-iltaisin
  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa
  • Viikonloppuisin

Toiveet ja edellytykset