Vertaisohjaaja omaishoitajien vertaistukiryhmään.

Suoritus ajankohta: 21.9.2020 / Haku päättyy: 30.9.2030 / vertaistukitoiminta (vertaistoiminta) / Helsingin muistiyhdistys

Onko sinulla kokemusta muistisairaan ihmisen omaishoitajuudesta ja läheisenä olemisesta? Olisiko sinulla mahdollisuutta tulla kuuntelevaksi korvaksi ja antamaan oma kokemuksesi omaishoitajien vertaistukiryhmän tukihenkilönä?

Ryhmissä samassa tilanteessa olevat ihmiset kokoontuvat säännöllisesti jakamaan kuulumisiaan ja saamaan vertaistukea yhdessä. Tukihenkilön rooli on olla kuuntelija ja tapaamisissa huolehtia, että osallistujat saavat puheenvuoroja. Tämän lisäksi arvokasta on tukihenkilön oma tarina ja kokemukset omaishoitajana ja muistisairaan läheisenä, josta voi ammentaa tukea osallistujille.

Helsingin ja Itä-Uudenmaan muistiluotsissa toimii omaisten vertaistukiryhmät Ruskeasuolla ja Vuosaaressa, lisäksi meillä on toimintaa Porvoossa ja Sipoossa. Osallistujat kokoontuvat pienryhmissä, jossa myös tukihenkilö toimii. Ryhmät kokoontuvat kaksi kertaa kuukaudessa.

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Helsinki, Porvoo, Sipoo

Kaupunginosa / Kylä
Ruskeasuo, Vuosaari

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arki-iltaisin
  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa

Suorittamispaikan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Asiasanat

vertaisohjaaja, muistisairaan läheinen, muistisairaus, muistiluotsi, avoimet vapaaehtoistehtävät helsinki, avoimet vapaaehtoistehtävät porvoo

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vapaaehtoinen saa perehdytyksen ja tuen tehtäväänsä. Vertaisohjaajan on hyvä olla siinä vaiheessa omaa prosessiaan muistisairaan läheisenä, että hän kykenee asettumaan tukihenkilön rooliin. Ohjaajalta vaaditaan sensitiivistä otetta ja luotettavuutta.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 1,5 tuntia

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat

Vapaaehtoisen tuki

Vapaaehtoisille järjestetään pari kertaa vuodessa virkistystapahtumia (teatteri, retki tms.), lisäksi vapaaehtoisten tukena on Helsingin ja Itä-Uudenmaan Muistiluotsin työntekijät. Koulutuksia järjestetään yhteistyössä muiden verkostojen kanssa, joihin vapaaehtoisemme voivat osallistua. Vapaaehtoiset ovat toimintamme tärkeä osa ja mahdollistaja sekä osa muistiyhteisöämme.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 30.09.2030


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan