Ulkoilukaveriksi MEREO Kamppi3 ryhmäkodin ikäihmisille

Suoritus ajankohta: 1.9.2020 - 01.09.2022 / Haku päättyy: 1.9.2022 / ulkoilussa avustaminen, ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / MEREO/ Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry

KORONA-AJAN VAPAAEHTOISTOIMINNASTA LISÄTIETOJA VAPAAEHTOISTOIMINNAN KOORDINAATTORILTA.

Onko liikunta ja ulkoilu lähellä sydäntäsi? Vapaaehtoisena voit mahdollistaa myös ikäihmiselle liikkumisen riemua ja tukea näin hänen fyysistä ja henkistä toimintakykyään.

Etsimme Kampiin MEREOn ryhmäkodin muistisairaille ikäihmisille ulkoiluystäviä, jotka lähtisivät meidän asukkaiden kanssa haukkaamaan raikasta ilmaa. Voit ulkoilla asukkaidemme kanssa ryhmäkodin läheisyydessä, ihastella Lapinlahden maisemia tai vaikka käydä ihmettelemässä Kampin ostoskeskuksen vilinää!

Vapaaehtoisena sitoudut toimintaan omien aikataulujesi puitteissa: voit käydä vaikka kerran kuussa, parin viikon välein tai viikoittain. Mikä on sinulle sopivinta! Haemme kuitenkin ensisijaisesti henkilöitä, jotka voisivat tavata ikäihmisiä päiväsaikaan ennen klo 16.

Vapaaehtoisena et tarvitse erikoistaitoja: riittää, että olet luotettava ja sinulla on aito halu tutustua uusiin ihmisiin. Toimintaamme pääsee lyhyen haastattelun kautta helposti ja nopeasti mukaan ja me perehdytämme sinut toimintaan. Saat toimintaasi tukea hoitohenkilökunnalta ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta.

Vapaaehtoisena saat myös itsellesi uutta tekemistä ja iloa arkeen. Kuten meillä toimiva vapaaehtoinen kuvaa: ”Vapaaehtoisuus on antanut minulle tunteen, että on edelleen, jo normaalin työn jätettyäni, mahdollisuus tuoda iloa jonkun toisen elämään ja antaa tarkoituksen omalle elämälle.”

Lue lisätietoja nettisivuiltamme ja ilmoittaudu toimintaan mukaan soittamalla tai lähettämällä sähköpostia vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille!

Johanna Kivistö
p. 050 4393140

MEREO Kamppi

Leppäsuonkatu 4, Helsinki, Suomi

Osoitteet

  • MEREO Kamppi

    Leppäsuonkatu 4, Helsinki, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Helsinki

Kaupunginosa / Kylä
Kamppi

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa

Asiasanat

ikäihmiset vapaaehtoistyö, muistisairaudet

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vapaaehtoiselta vaaditaan suomenkielen perusteiden osaamista.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu

Vapaaehtoisen tuki

Perehdytämme sinut yksilöllisesti tehtävääsi ja vapaaehtoisille on tarjolla virkistystapahtumia ja koulutuksia muutaman kerran vuodessa. Toiminnassa sinua tukee vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, yksikön vapaaehtoistoistoiminnan yhdyshenkilö sekä muu henkilökunta.