Ystäväksi MEREO Herttonimen kehitysvammaisille asukkaille

Suoritus ajankohta: 1.9.2020 - 30.09.2021 / Haku päättyy: 30.9.2021 / ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / MEREO/ Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry

KORONA-AJAN VAPAAEHTOISTOIMINNASTA LISÄTIETOJA VAPAAEHTOISTOIMINNAN KOORDINAATTORILTA.

Etsitkö merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa? Vapaaehtoisena ystävänä tuot iloa ja piristystä ryhmäkodin asukkaiden arkeen sekä mahdollistat erilaisten harrastusten ja aktiviteettien toteutumisen joustavammin.

Etsimme hyvällä asenteella varustettua vapaaehtoista, joka haluaisi puuhailla kaikenlaista mukavaa meidän ikääntyneiden kehitysvammaisten asukkaiden kanssa Herttonimen ryhmäkodissa.

Meillä suosittua puuhaa on esimerkiksi erilainen askartelu, lukeminen ja luonnossa liikkuminen. Koirakavereita voitaisiin paijata vaikka koko päivä! Vapaaehtoisena voit lähteä vaikka seuraksi ostosreissulle, tarkkailla yhdessä luonnon elämää tai jutella mukavia maailman menosta. Tärkeintä on läsnäolo ja yhdessä tekeminen!

Vapaaehtoisena sitoudut toimintaan omien aikataulujesi puitteissa: voit käydä vaikka kerran kuussa, parin viikon välein tai viikoittain. Et tarvitse erikoistaitoja, riittää että olet luotettava ja sinulla on aito halu tutustua uusiin ihmisiin. Toimintaamme pääsee lyhyen haastattelun kautta helposti ja nopeasti mukaan ja me perehdytämme sinut tehtävääsi. Vapaaehtoinen saa aina tukea henkilökunnalta ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta. Lisäksi kaikille MEREOn vapaaehtoiselle on tarjolla virkistäytymistä ja lisäkoulutuksia vaihtuvilla teemoilla muutaman kerran vuodessa.

Vapaaehtoisena saat itsellesi uutta tekemistä ja iloa arkeen. Kuten MEREOlla toimiva vapaaehtoinen kuvaa: ”Vapaaehtoisuus on antanut minulle tunteen, että on edelleen, jo normaalin työn jätettyäni, mahdollisuus tuoda iloa jonkun toisen elämään ja antaa tarkoituksen omalle elämälle.”

Kysy lisää tai ilmoittaudu toimintaan mukaan soittamalla tai lähettämällä sähköpostia vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille:

Anu Molarius
anu.molarius@mereo.fi
p. 050 4393140 (ma-to, klo 9-15)

MEREO Herttoniemi

Laivalahdenportti 5, Helsinki, Suomi

Osoitteet

  • MEREO Herttoniemi

    Laivalahdenportti 5, Helsinki, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Helsinki

Kaupunginosa / Kylä
Herttoniemi

Yhteystiedot

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa

Toiminnan aiheet

kehitysvammaiset, ystävätoiminta, ikäihmiset

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vapaaehtoiselta vaaditaan suomenkielen osaamista.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu

Vapaaehtoisen tuki

Perehdytämme sinut yksilöllisesti tehtävääsi ja vapaaehtoisille on tarjolla virkistystapahtumia ja koulutuksia muutaman kerran vuodessa. Toiminnassa sinua tukee vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, yksikön vapaaehtoistoistoiminnan yhdyshenkilö sekä muu henkilökunta.