Ystäväksi MEREO Matinkylän ryhmäkoti Omenan kehitysvammaisille asukkaille

Suoritus ajankohta: 1.9.2020 - 30.09.2021 / Haku päättyy: 30.9.2021 / ulkoilussa avustaminen, ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / MEREO/ Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry

KORONA-AJAN VAPAAEHTOISTOIMINNASTA LISÄTIETOJA VAPAAEHTOISTOIMINNAN KOORDINAATTORILTA.

Etsitkö merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa? Vapaaehtoisena ystävänä piristät kehitysvammaisen päivää ja mahdollistat hänelle erilaisen mielekkään yhteisen tekemisen.

Etsimme Matinkylään MEREOn ryhmäkoti Omenan eri-ikäisille kehitysvammaisille ystäviä, joiden kanssa puuhata kaikkea mukavaa. Meillä pidetään esimerkiksi tanssimisesta, musiikista, askartelusta ja erilaisista peleistä. Jos liikunta ja ulkoilu lähellä sydäntäsi, voit jakaa liikkumisen riemua myös kehitysvammaisen kanssa ja tukea häntä ulkoilussa ja lähiympäristönsä haltuun ottamisessa. Uskallamme myös väittää, että voitamme sinut palapelien kokoamiskilpailussa! Tule vaikka kahville tutustumaan meidän sydämellisiin asukkaisiimme ja keksitään yhdessä, mikä voisi olla sinun juttusi.

Vapaaehtoisena sitoudut toimintaan omien aikataulujesi puitteissa: voit käydä vaikka kerran kuussa, parin viikon välein tai viikoittain. Mikä on sinulle sopivinta!  Et tarvitse erikoistaitoja tullaksesi mukaan toimintaan: riittää, että olet luotettava ja sinulla on aito halu tutustua uusiin ihmisiin. Toimintaamme pääsee lyhyen haastattelun kautta helposti ja nopeasti mukaan ja me perehdytämme sinut tehtävääsi. Saat toimintaasi tukea hoitohenkilökunnalta ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta.

Vapaaehtoisena saat myös itsellesi uutta tekemistä ja iloa arkeen. Kuten meillä toimiva vapaaehtoinen kuvaa: ”Vapaaehtoisuus on antanut minulle tunteen, että on edelleen, jo normaalin työn jätettyäni, mahdollisuus tuoda iloa jonkun toisen elämään ja antaa tarkoituksen omalle elämälle.”

Lue lisätietoja nettisivuiltamme ja ilmoittaudu toimintaan mukaan soittamalla tai lähettämällä sähköpostia vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille!

Lisätietoja:

Anu Molarius
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
050 4393140 (ma-to, klo 9-15)

MEREO Matinkylä

Piispansilta 16, Espoo, Suomi

Osoitteet

  • MEREO Matinkylä

    Piispansilta 16, Espoo, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Kaupunginosa / Kylä
Matinkylä

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa
  • Viikonloppuisin

Toiminnan aiheet

kehitysvammaiset, ystävätoiminta, ulkoilu

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vapaaehtoiselta vaaditaan suomenkielen osaamista.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu

Vapaaehtoisen tuki

Perehdytämme sinut yksilöllisesti tehtävääsi ja vapaaehtoisille on tarjolla virkistystapahtumia ja koulutuksia muutaman kerran vuodessa. Toiminnassa sinua tukee vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, yksikön vapaaehtoistoistoiminnan yhdyshenkilö sekä muu henkilökunta.