Ystäväksi MEREO Lauttasaaren ryhmäkodin ikäihmisille

Suoritus ajankohta: 1.9.2020 - 30.09.2021 / Haku päättyy: 30.9.2021 / ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / MEREO/ Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry

KORONA-AJAN VAPAAEHTOISTOIMINNASTA LISÄTIETOJA VAPAAEHTOISTOIMINNAN KOORDINAATTORILTA.

Vapaaehtoisena ystävänä vähennät ikäihmisen yksinäisyyttä ja tuot iloa ja piristystä hänen päiviinsä. Myös ikäihmisen toimintakyky ja vireys paranee, kun hän saa uusia ihmisiä elämäänsä.

Etsimme Lauttasaareen MEREOn ryhmäkodin muistisairaille ikäihmisille ystäviä, joilla olisi aikaa kohdata ja olla läsnä. Meillä nautitaan muun muassa musiikista, ulkoilusta, tietovisailusta ja hyvistä elokuvista. Asukkaiden kanssa voisi esimerkiksi kuunnella yhdessä musiikkia tai vaikka selailla Helsingin Sanomia ja jutella maailman menosta. Tärkeintä on läsnäolo ja yhdessä tekeminen ja olemme avoimia myös uusille ideoille!

Vapaaehtoisena sitoudut toimintaan omien aikataulujesi puitteissa: voit käydä vaikka kerran kuussa, parin viikon välein tai viikoittain. Mikä on sinulle sopivinta! Meille paras aika vierailuun on aamupäivisin (10-12) tai iltapäivisin ennen klo 16:00, mutta aikataulut on kuitenkin sovittavissa.

Et tarvitse erikoistaitoja, riittää että olet luotettava ja sinulla on aito halu tutustua uusiin ihmisiin. Toimintaamme pääsee lyhyen haastattelun kautta helposti ja nopeasti mukaan ja me perehdytämme sinut tehtävääsi. Saat toimintaasi tukea hoitohenkilökunnalta ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta.

Vapaaehtoisena ystävänä tutustut uusiin ihmisiin, saat itsellesi uusia kokemuksia ja pääset piristämään toisten arkea.

Lue lisätietoja nettisivuiltamme ja ilmoittaudu toimintaan mukaan soittamalla tai lähettämällä sähköpostia vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille!

Lisätietoja:
Anu Molarius
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
p. 050 4393140 (ma-to, klo 9-15)

MEREO Lauttasaari

Pohjoiskaari 9, Helsinki, Suomi

Osoitteet

  • MEREO Lauttasaari

    Pohjoiskaari 9, Helsinki, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Helsinki

Kaupunginosa / Kylä
Lauttasaari

Yhteystiedot

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa

Toiminnan aiheet

ikäihmiset vapaaehtoistyö, muistisairaudet

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vapaaehtoiselta vaaditaan suomenkielen osaamista.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu

Vapaaehtoisen tuki

Perehdytämme sinut yksilöllisesti tehtävääsi ja vapaaehtoisille on tarjolla virkistystapahtumia ja koulutuksia muutaman kerran vuodessa. Toiminnassa sinua tukee vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, yksikön vapaaehtoistoistoiminnan yhdyshenkilö sekä muu henkilökunta.