Ystäväksi MEREO Matinkylän ryhmäkoti Kanelin ikäihmisille

Suoritus ajankohta: 1.9.2020 - 30.09.2021 / Haku päättyy: 30.9.2021 / ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / MEREO/ Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry

KORONA-AJAN VAPAAEHTOISTOIMINNASTA LISÄTIETOJA VAPAAEHTOISTOIMINNAN KOORDINAATTORILTA.

Etsitkö merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa? Vapaaehtoisena ystävänä vähennät ikäihmisen yksinäisyyttä ja tuot iloa ja piristystä hänen päiviinsä. Myös ikäihmisen toimintakyky ja vireys paranee, kun hän saa uusia ihmisiä elämäänsä.

Etsimme Matinkylään MEREOn ryhmäkoti Kanelin muistisairaille ikäihmisille ystäviä, joilla olisi aikaa kohdata ja olla läsnä. Meillä pidetään etenkin musiikista, tanssimisesta ja lehtien lukemisesta. Voimme myös esimerkiksi katsella yhdessä valokuvia tai vain jutella maailman menosta kahvilla Isossa Omenassa. Tärkeintä on läsnäolo ja yhdessä tekeminen.

Vapaaehtoisena sitoudut toimintaan omien aikataulujesi puitteissa: voit käydä vaikka kerran kuussa, parin viikon välein tai viikoittain. Mikä on sinulle sopivinta! Etsimme kuitenkin ensisijaisesti henkilöistä, jotka voisivat vierailla meillä päiväsaikaan.

Et tarvitse erikoistaitoja: riittää että olet luotettava ja sinulla on aito halu tutustua uusiin ihmisiin. Toimintaamme pääsee lyhyen haastattelun kautta helposti ja nopeasti mukaan ja me perehdytämme sinut tehtävääsi. Toiminnassasi sinua tukee hoitohenkilökunta ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori.

Vapaaehtoisena ystävänä tutustut uusiin ihmisiin, saat itsellesi uusia kokemuksia ja pääset piristämään toisten arkea. ”Mukava seurustelu vanhuksen kanssa virkistää myös minua ja tuo uusia näkökulmia elämään”, kertoo meillä toimiva vapaaehtoinen.

Lue lisätietoja nettisivuiltamme ja ilmoittaudu toimintaan mukaan soittamalla tai lähettämällä sähköpostia vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille!

Lisätietoja:
Anu Molarius
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
p. 050 4393140 (ma-to, klo 9-15)

 

MEREO Matinkylä

Piispansilta 16, Espoo, Suomi

Osoitteet

  • MEREO Matinkylä

    Piispansilta 16, Espoo, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Kaupunginosa / Kylä
Matinkylä

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa

Toiminnan aiheet

ikäihmiset vapaaehtoistyö, muistisairaudet

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vapaaehtoiselta vaaditaan suomenkielen osaamista.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu

Vapaaehtoisen tuki

Perehdytämme sinut yksilöllisesti tehtävääsi ja vapaaehtoisille on tarjolla virkistystapahtumia ja koulutuksia muutaman kerran vuodessa. Toiminnassa sinua tukee vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, yksikön vapaaehtoistoistoiminnan yhdyshenkilö sekä muu henkilökunta.